Бившият хостел „Филипополис“, който от няколко години се превърна в

...
Бившият хостел „Филипополис“, който от няколко години се превърна в
Коментари Харесай

Бутат сграда в центъра на Пловдив, която от хостел се превърна в хоспис

Бившият хостел „ Филипополис “, който от няколко години се трансформира в Дом за настаняване на възрастни хора, ще бъде съборен. Оказа се, че пететажната постройка на ул. „ Митрополит Панарет “ 7 е противозаконна, в резултат на което кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов е издал заповед за премахването ѝ.

Собственичката на постройката - Гюлхан Алиева, която е брачна половинка на небезизвестния Гюрсел Алиев, е обжалвала заповедта, само че магистратите от Административен съд-Пловдив изрично отхвърлят жалбата.

Оказва се, че постройката е строена в интервала 1999-2000 година, само че липсват каквито и да е строителни бумаги за това – няма издадено позволение за градеж, планова документи, не е позволена по настоящия Подробен устройствен план, както и във връзка с градоустройствените проекти, работили по време на построяването ѝ, надлежно съставлява противозаконен градеж. Освен това за построяването на процесната постройка липсва единодушие от НИПК, а постройката се намира в Архитектурно-историческия резерват “Старинен Пловдив “ и всички планове за строителна интервенция в резервата се съгласуват с НИПК, надлежно с НИНКН.

Въпреки, че неколкократно Алиеви са пускали искове за легализиране на постройката, те са получавали безмълвни отводи, които са влезнали в действие.

Така изводите на съдът сочат, че постройката е противозаконна, а заповедта за премахването ѝ – законосъобразна. Алиеви към момента имат последна опция да апелират решението пред Върховен административен съд.



Алиев, който е някогашен ръководител на Джамийското настоятелство, е трансферирал къщата на жена си през 2002 година, само че е акредитиран от брачната половинка си да я съставлява. От няколко години Гюлхан е в Германия, където се грижи за внуците си.

Самият Алиев пък живее в Пловдив, само че няма информация с какво се занимава сега. Няма компании на свое име, до момента в който брачната половинка му разполага с едно сдружение с правна форма едноличен търговец, чийто предмет на активност е комерсиална активност и посланичество, комисионерство, превоз и туризъм в страната и чужбина.

Въпреки, че няма формален бизнес в България, той подвигна обилна женитба на сина си през 2010 година. През 2016 пък къщата на неговия братовчед му Демир Александров лумна, а откакто пламъците бяха изгасени фамилията разгласи, че по време на гасенето на пожара са изчезнали 300 000 евро.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР