Бившият губернатор на украинската Одеска област и бивш президент на

...
Бившият губернатор на украинската Одеска област и бивш президент на
Коментари Харесай

Саакашвили уверява, че е легално в Украйна

Бившият губернатор на украинската Одеска област и някогашен президент на Грузия Михаил Саакашвили увери, че пребиваването му в Украйна към този момент е формализирано според украинското законодателство.
" От през днешния ден аз се намирам напълно законно в Украйна, защото още тази заран показах на украинската миграционна работа нужната документи за искане на " отбрана ". Това значи, че в този момент аз съм в тук легално, до момента в който украинските миграционни и правораздаването решат въпроса ", сподели Саакашвили в ефира на украинския ефирен канал " НюзВан ", съобщи БГНЕС.
Преди към едно денонощие последователи на някогашния грузински президент пробиха отцеплението на силите за сигурност на граничния пункт Шегини на границата с Полша и Саакашвили влезе на територията на Украйна, макар че украинският президент Петро Порошенко го лиши от поданство още през юли. Затова и в този момент страната заведе наказателно дело против Саакашвили за нелегално навлизане в страната, което планува отнемане от независимост до 5 години и конфискация на транспортните или други средства за осъществяване на закононарушението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР