Бившият глобален данъчен ръководител на Freshfields Bruckhaus Deringer каза пред

...
Бившият глобален данъчен ръководител на Freshfields Bruckhaus Deringer каза пред
Коментари Харесай

Бивш партньор на Freshfields, съден за данъчни измами, поема „пълна отговорност“ за грешки

Бившият световен данъчен началник на Freshfields Bruckhaus Deringer сподели пред съд във Франкфурт, че „ тотално се е провалил “ като юрист и е „ замазал обстоятелството, че моят юридически съвет е бил употребен за противозаконни средства “, до момента в който той е съден за хипотетичната си роля в скандал с дивиденти.

Улф Йоханеман, който до 2019 година печелеше 1,9 милиона евро годишно като най-старши данъчен специалист във компанията на „ магическия кръг “, е изправен пред обвинявания в подкрепяне и съучастничество в данъчни измами, като дава неправилни правни препоръки на Maple Bank, несъществуваща Германско дъщерно сдружение на канадската Maple Financial.

В понеделник той се обърна към съда в малко изказване. „ По отношение на мандата на Maple, тотално се провалих като юридически консултант “, сподели той. " Поемам цялостната отговорност за грешките си. " Той е обвиняем от септември.

От 2006 година до 2009 година Maple Bank подмами немските данъчни управляващи да възстановят над 388 милиона евро налози върху дивиденти, които в никакъв случай н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР