Бившият главен прокурор Иван Гешев бе на родова среща на

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев бе на родова среща на
Коментари Харесай

Иван Гешев събра родата

Бившият основен прокурор Иван Гешев бе на родова среща на Гешевия жанр в разложкото село Годлево в събота. За това той заяви в персоналния си профил във Facebook.

На Еньовден участвах в обичайна родова среща на Гешевия жанр в село Годлево, община Разлог. За мен Родината е въпрос на дълг, респект и обич. А не просто дума, която някои са не запомнили и даже не я загатват.

Коренът на думата Родина идва от думата жанр. А корените на моя жанр са част от българската национална история повече от 260 години: Гешевият жанр датира от 1760 година Изключително нужна изключително през днешния ден е връзката сред най-възрастните и най-малките, тъй като приемствеността сред поколенията е най-важна за запазването на родовата памет. А без нея няма по какъв начин да устоим като българи и като страна. Трудно е да бъдат изброени даже и дребна част от премеждията и битките, през които са прекосявали българите във вековете в отстояването на своята национална еднаквост и християнска религия. Родът Гешеви не прави изключение от това предписание.

Гордея се със своите предшественици, измежду които са духовник Партений Петров Гешев, национален преподавател и просветник, герой за църковна самостоятелност и сподвижник на Левски; Иван Георгиев Гешев, строител и началник на построяването на национални строителни обекти; Илия Петров Гешев, върховен посланик, съдействал за спасяването на Зографския манастир за българската страна.

Всички те са намерили метод да служат на Майка България в разнообразни интервали и разнообразни условия и това е огромен образец за нас, техните наследници и почитатели.

Любов към Родината и респект към предците: ето това са българските национални полезности, от които постоянно ще се нуждаем! “, написа Иван Гешев.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР