Бившият главен прокурор Иван Гешев бе на родова среща на

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев бе на родова среща на
Коментари Харесай

Иван Гешев се хвали в нета с родата в разложко село СНИМКИ

Бившият основен прокурор Иван Гешев бе на родова среща на Гешевия жанр в разложкото село Годлево в събота. За това той заяви в персоналния си профил във фейсбук преди дни.

" Род и Родина не са забравени думи.

На Еньовден участвах в обичайна родова среща на Гешевия жанр в село Годлево, община Разлог. За мен Родината е въпрос на дълг, респект и обич. А не просто дума, която някои са не запомнили и даже не я загатват.

Коренът на думата Родина идва от думата жанр. А корените на моя жанр са част от българската национална история повече от 260 години: Гешевият жанр датира от 1760 година Изключително нужна изключително през днешния ден е връзката сред най-възрастните и най-малките, тъй като приемствеността сред поколенията е най-важна за запазването на родовата памет. А без нея няма по какъв начин да устоим като българи и като страна. Трудно е да бъдат изброени даже и дребна част от премеждията и битките, през които са прекосявали българите във вековете в отстояването на своята национална еднаквост и християнска религия. Родът Гешеви не прави изключение от това предписание.

Гордея се със своите предшественици, измежду които са духовник Партений Петров Гешев, народен преподавател и просветник, герой за църковна самостоятелност и сподвижник на Левски; Иван Георгиев Гешев, строител и началник на построяването на национални строителни обекти; Илия Петров Гешев, върховен посланик, съдействал за спасяването на Зографския манастир за българската страна.

Всички те са намерили метод да служат на Майка България в разнообразни интервали и разнообразни условия и това е огромен образец за нас, техните наследници и почитатели.

Любов към Родината и респект към предците: ето това са българските национални полезности, от които постоянно ще се нуждаем! ", написа Иван Гешев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР