Бившият главен прокурор и сегашен шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров

...
Бившият главен прокурор и сегашен шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров
Коментари Харесай

АКФ зададе три неудобни въпроса на Цацаров

Бившият основен прокурор и настоящ началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров да отговори на три въпроса, свързани с производството по лишаване на имущество от предприемача Веселин Денков. За това приканиха от организацията " Антикорупционен фонд ". Денков е воин в тяхно следствие. От него излиза наяве, че юристи оферират. Той бе арестуван над осем месеца по съмнение за присъединяване в незаконна група за лихварство. По време на следствието обаче прокурорите търсят и друго – предишното лято.

сподели по какъв начин някогашният консултант по антикорупция на експремиера Бойко Борисов Яне Янев обикаля кабинети в спецсъда и КПКОНПИ и събира информация, която след това дава на околните му. Янев чертае тактики по какъв начин Денков може да бъде освободен, твърди, че се е срещал персонално с Цацаров и показва близки познанства със съдии.

Според него персонално основният прокурор Иван Гешев се е обаждал на шефа на спецсъда Георги Ушев поради делото на Денков и му е споделил: " До дупка! ". Янев твърди и че Цацаров е приказвал с Гешев, а шефът на държавното обвиняване му споделил, че Денков е огромен престъпник и не може да бъде пуснат.

В позиция, публикувана от КПКОНПИ, се твърди, че Цацаров е имал персонална среща с Денков, по време на която предприемачът му изложил причини против дейности на комисията, откъдето са поискали да бъде обезпечено негово имущество за близо 12 млн. лева с оглед бъдеща конфискация.

Комисията е упълномощила и инспекция по изказвания на Денков, че му е предлагано да се повлияе за удобен излаз на делото против него. В рамките на тази инспекция са разпитани няколко души – юрист Емил Писков, който говореше за 100-те хиляди евро, неговият помощник Мартин Божанов, Стоимен Чакалов и Яне Янев. На разпит били извикани някогашният премиерт Бойко Борисов, тогавашният финансов министър Владислав Горанов и Ушев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР