Бившият главен прокурор и бивш председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров

...
Бившият главен прокурор и бивш председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Сотир Цацаров се разведе в Перник

Бившият основен прокурор и някогашен ръководител на КПКОНПИ Сотир Цацаров е прекратил 31-годишния брак със брачната половинка си Меглена Цацарова пред Пернишкия областен съд, научи Mediapool. Решението на съда е от 21 юли тази година, до момента в който доста уеб сайтове отразяваха пътешествието на Цацаров с телевизионната водеща Ани Салич в Гърция. Според правосъдното решение бракът се приключва " заради настъпило надълбоко и непоправимо разстройство на брака, по виновност на Сотир Цацаров ". Той би трябвало да заплати общо 30 лв. правосъдни такси.

Бракоразводното дело се взема решение в Перник, тъй като Цацаров е някогашен началник на Пловдивския областен съд и Пловдивския областен съд.

След преустановяване на брака, брачната половинка му Меглена, която е прочут нотариус в Пловдив, все по този начин ще носи брачната си фамилия Ангелова – Цацарова. Двамата са уредили въпроса между тях с сватбен контракт, пописан две седмици по-рано.

Тази година е повратна за някогашния основен прокурор. През януари той разгласи, че напуща шефската позиция в антикорупционната комисия часове преди да му бъде лишен позволява до класифицирана информация. Няколко седмици по-късно допускът му бе върнат, а от 1 март Цацаров се върна като началник на отдел във Върховната касационна прокуратура (ВКП). След това медиите започнаха да пишат за неговата връзка с телевизионната водеща Ани Салич.

През 2012 година, до момента в който Цацаров водеше акцията си като претендент за основен прокурор, уеб сайтът " Биволъ ", че нотариус Меглена Цацарова и сътрудника ѝ Адела Кац-Бояджиева, брачна половинка на юриста Иван Бояджиев, са купили през 2008 година две овощни градини от по 2.9 дка край село Костиево, Пловдивско. Проблемът бе цената на договорката, която бе неведнъж по-ниска от действителната.

Накрая Цацаров призна, че брачната половинка му в действителност е взела участие в договорка с парцел, при която в нотариалния акт е била посочена неведнъж по-ниска от действителната цена.

По искане на продавачката на овощните градини в нотариалния акт е записана 120 пъти по-ниска цена от действително заплатената - 1000 лева вместо 119 151 лв.. Според изчисленията на уеб страницата по този начин купувачите са " икономисали " над 5000 лева от еднократния налог за пазаруване на парцелите и таксите за регистриране.

" Ако една от страните теоретично няма каквито и да е предпочитание да бъде посочена действителната цена, то в нотариалните актове, с които брачната половинка ми и нейна колежка нотариус са придобили въпросните две овощни градини, попада фактически цена от 1000 лв.. Дотук, това не е закононарушение, дотук това не е нарушаване. Покупката е осъществена със средства, които са изцяло ясни, както от нейната данъчна декларация, по този начин и изцяло ясни от декларациите, които аз годишно депозирам пред Сметната палата. В моята декларация не попада цена от 1000 лв., а тъкмо толкоз, колкото е, колкото са излезли от банковите сметки на моята брачна половинка и са отишли в банковите сметки на продавачите. Факт е, че бяхме жертва на една тотална машинация ", изясни Цацаров пред бТВ, откакто се разшумя за този случай.

Той напомни, че след това се оказало, че продавачката на овощните градини не е действителният им притежател. Цацаров изясни, че макар симулативната ниска цена, фамилията му е платило всички действително дължими налози и такси по договорката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР