Бившият главен изпълнителен директор на италианската петролна компания Eni Паоло

...
Бившият главен изпълнителен директор на италианската петролна компания Eni Паоло
Коментари Харесай

Ръководството на "Милан" беше сменено

Бившият основен изпълнителен шеф на италианската петролна компания Eni Паоло Скароло е новият президент на " Милан ". 71-годишният предприемач, който ръководеше енергийния колос от 2006 до 2014 година, беше определен на поста през днешния ден на съвещание на новите основни акционери във футболния клуб.

Юнхун Ли е освободен като президент. С него си потегля и основният изпълнителен шеф Марко Фасоне. " Решението влиза в действие с неотложен резултат. Паоло Скароло ще следи краткотрайно ръководството на клуба до назначението на основен изпълнителен шеф ", обявиха от клуба.

На съвещанието беше определен и нов ръб на шефовете. В него влизат Скароло, Марко Патуано, Джорджо Фулани, Стефано Чочирио, Салваторе Черкионе, Алфредо Гарса, Джанлука Д`Аванцо и Франк Туил. Последният е представител на " Елиът мениджмънт " и оказа помощ на клуба за сполучливото обжалване на възбраната за присъединяване в европейските клубни шампионати.

" Бордът ще се събере в скоро време, с цел да прегледа нов бизнес проект за клуба, който показва съответни стъпки за връщане в Шампионската лига. Бордът ще гласоподава и нов проект за бюджета, чиято цел е да ускори конкурентността на състава в сходство с условията на финансовия феърплей на УЕФА ", съобщи още новото управление на " Милан ".

" Елиът " към този момент ясно сподели своята мощна поддръжка към клуба с желанието да усили капитала с инжекция от 50 млн. евро. Вярваме, че днешните промени са фундаментални за постигането на дълготраен триумф ", приключват от клуба.

Американският хеджфонд " Елиът мениджмънт " пое ръководството на седемкратните първенци на Европа, откакто притежателят Юнхун Ли не съумя да върне заема, който фондът му отпусна при закупуването на клуба от Силвио Берлускони през 2017 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР