Бившият германски национал и изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц

...
Бившият германски национал и изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц
Коментари Харесай

Кале Румениге: На Германия не й трябва спасител, а екип

Бившият немски национал и изпълнителен шеф на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге назова националния тим по футбол „ най-важният отбор в страната “, след включването му в Консултативен съвет към Германската футболна федерация.

Румениге се причисли към някогашните немски футболисти Руди Фьолер, Матиас Замер и Оливер Кан, както и Оливер Минцлаф в съвета, който ще дава отговор за бъдещето на националния тим след второто следващо отпадане в груповата фаза на Мондиал. Членовете на Консултативния съвет ще имат и значимата задача да решат кой ще наследи Оливер Бирхоф, който подаде оставка като шеф на националния отбор през предходната седмица и дали тази позиция ще претърпи промени.

Консултативният съвет е ръководен от президента на централата Бернд Нойендорф и вицепрезидента Ханс-Йоаким Вацке.

Румениге разяснява пред вестник " Мюнхнер Меркур ", че настроението към националния тим в страната би трябвало да се промени, с цел да се сътвори добра атмосфера преди Евро 2024, което ще се организира в Германия.

„ Най-важният отбор в страната не е Байерн Мюнхен, а националният тим. Чувството да чуваш националния химн е несравнимо. Но до момента в който на Световното състезание аржентинските и хърватските почитатели гордо поддържат техните тимове, настроението в нашата страна към отбора е много сдържано. Трябва да променим това “, съобщи той.

Пред различен вестник - " Билд ", Карл-Хайнц Румениге сподели, че тази смяна може да настъпи единствено, в случай че хората във футбола работят дружно.

„ Нямаме потребност от избавител, а от екип, който работи дружно, лоялно и хармонично “, безапелационен бе Румениге.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР