Бившият генерален секретар на НАТО Хавиер Солана каза днес, че

...
Бившият генерален секретар на НАТО Хавиер Солана каза днес, че
Коментари Харесай

Компютър с алгоритъм не ми даде разрешение за влизане в САЩ, оплака се Хавиер Солана

Бившият общоприет секретар на НАТО Хавиер Солана сподели през днешния ден, че му е отказано електронно позволение за влизане в Съединени американски щати, тъй като е посетил Иран преди пет години, съобщи " Франс прес ". " Това е едно леко дребнаво решение ", сподели той в изявление за испанската телевизия Антена 3.

Солана изясни, че е бил в Иран през 2013 година за встъпването в служба на иранския президент Хасан Рохани. " Отидох там като представител на всички, които преговаряха ", сподели някогашният общоприет секретар на НАТО.

" Трябва хората да посещават страните, в които нещата са най-сложни, с цел да продължат договарянията. Онова, което ми се коства най-шокиращо е, че същите тези хора са третирани по същия метод като останалите що се касае до разрешаване за влизане и излизане ", сподели Солана по отношение на това, че не е получил електронно позволение за влизане в Съединени американски щати.

Електронното позволение, което освобождава жителите на Европейски Съюз от това да аплайват за визи за пътувания за по-малко от три месеца в Съединени американски щати, се получава нормално по интернет преди пътуването. Но от 2015 година хората, пътували преди този момент в Иран, Ирак, Сирия, Судан, Либия, Сомалия или Йемен не могат да се употребяват от това позволение и би трябвало да внесат молба за издаване на виза.

" Това, което имат Съединени американски щати е компютър с логаритъм и в случай че той знае, че си отишъл в Иран наскоро, то той те изтегля от системата. Ще се опитам да направя по този начин, че да ме пуснат да отида, би трябвало да отида, тъй като работя там, учител съм в няколко университета ", акцентира Солана, визирайки пътуването си до Съединени американски щати.

Хавиер Солана беше отпред на НАТО от 1995 година до 1999 година, а след това беше висш представител за външната политика и сигурността на Европейски Съюз до 2009 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР