Бившият генерален директор на БНТ Вяра Анкова е новият шеф

...
Бившият генерален директор на БНТ Вяра Анкова е новият шеф
Коментари Харесай

Вяра Анкова ще ръководи новините в Нова телевизия

Бившият общоприет шеф на Българска национална телевизия Вяра Анкова е новият началник на новините в NOVA.

Като общоприет шеф "Информация " и член на мениджърския съвет, тя ще дава отговор за развиването на новините, осведомителните и публицистичните излъчвания, встъпвайки в служба от 9 октомври 2017 година, оповестяват от медията.

"Щастливи сме, че в Нова Броудкастинг Груп идва ефирен управител с дългогодишна и богата експертиза в областта на новините и настоящата информация. Вяра Анкова е публично приета персона с извънредно високи професионални стандарти. Вярвам, че с нейния 26-годишен ефирен опит ще въодушеви екипа на Новините на NOVA и дружно ще продължат бъдещото развиване на медията като водач в новините и настоящите стратегии ", разяснява Силва Зурлева, член на Борда на шефовете на Нова Броудкастинг Груп.

Вяра Анкова стартира кариерата си през 1991 година в отдел "Обмен за чужбина " на Българска национална телевизия, след което минава в съботно-неделния утринен блок като кореспондент и редактор на известното предаване "Добро утро ". Три години по-късно става водещ на централната емисия "По света и у нас ".

От 2004 година до 2010 година е шеф на "Новини и настоящи излъчвания " към дирекция "Информация " на Българска национална телевизия. Същата година става 21-вият Генерален шеф на Националната телевизия, а през 2013 година е избрана отново на тази позиция за втори мандат.

Вяра Анкова е приключила Софийския университет "Св. Св. Климент Охридски " със компетентност Английска лингвистика. Има специализация по публицистика в Съединени американски щати, както и в английската медийна мрежа BBC. Била е задграничен специализант на CNN и е правила репортажи за програмата "World Report ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР