Бившият футболист, треньор и директор на ЦСКА - Драголюб Симонович,

...
Бившият футболист, треньор и директор на ЦСКА - Драголюб Симонович,
Коментари Харесай

Драголюб Симонович: В неделя ЦСКА играе за спасяването на българския футбол

Бившият футболист, треньор и шеф на ЦСКА - Драголюб Симонович, дълго време не беше коментирал тима и българския футбол. Дуци разгласява просторен текст на стената си във " Facebook " през днешния ден.

Ето мнението му (със съкращения):

" Започнах да пиша тук при започване на септември. В обстановка, в която малко на брой имаха вяра, че ЦСКА може да стане първенец. Беше след отпадане от Базел, проваляне в дербито с Левски, по време на протеста на Сектор " Г ", задействането на " оперативния обединител ". Причините са няколко, най-много персонални...

Не съм почитател на ЦСКА, от дребен съм " гробокопач ". Не позволявам и нямам доверие, че чужденец, футболист или треньор, може да бъде почитател на клуба, в който работи професионално. Да, може да има специфични усеща заради триумф, атмосфера или доста време, прекарано в един клуб, само че същинският почитател се основава в детството. Отношенията ми с ЦСКА са много характерни, през 1997 година пристигнах в България - в Ловеч. От първия ден разбрах, че ЦСКА е другарски клуб.

Имам три интервала в ЦСКА. Най-много се гордея с третия, малко прочут, престой на " Армията " - 2015-2017 година. Надявам се, че един ден аз или някой от дребното хора, които са добре осведомени с този интервал, ще можем да разкажем историята.

Може да звучи претенциозно и мъчно за поверие, само че знам, че купата на ЦСКА тази година е последният късмет за избавяне на българския футбол.

Звучи малко и пагубно, само че всичко, което се случва във футбола и в българската политика, ми дава право. Защото следствията от политическото въздействие върху българския футбол са повече от ясни.

Знам, че звучи прекомерно песимистично, че това може да е последният късмет на ЦСКА да стане първенец в близко бъдеще, само че аргументите за моето изказване са повече от явни.

Предстоящият мач в неделя против тумора на българския футбол не е и няма да бъде елементарен футболен мач. Това ще бъде борба на положителното против злото, на справедливостта против несправедливостта, на честността против корупцията.

Футболистите на ЦСКА не играят мача в неделя за себе си, за почитателите на стадиона, в цяла България и по света. Този мач би трябвало да е " реванш " за Перник и 7:0, за " Карате Кид " Козмин Моци, за всички уредени мачове и хванати съдии, за всички унижения, които претърпя освен ЦСКА, само че и целият български футбол.

Просто казано, мачът в неделя, както и всички мачове до края на шампионата, ЦСКА играе за спасяването на българския футбол. Футболната " Златна топка " против корупцията... ".
 Offenders: В неделя
Offenders: В неделя " Армията " би трябвало да се тресе!

" За шоуто ще се погрижим ние "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР