Бившият футболист на Левски Петър Курдов коментира пред Тема Спорт

...
Бившият футболист на Левски Петър Курдов коментира пред Тема Спорт
Коментари Харесай

Курдов: Виждам страх в очите на Сираков, хората се наслушаха на много лъжи

Бившият футболист на Левски Петър Курдов разяснява пред " Тема Спорт " горещите тематики на " Герена ". Големият нападател от 80-те години в типичния си жанр показа мнението си за конференцията на мажоритарния притежател Наско Сираков, треньора Николай Костов и представянето на тима през есента.

Г-н Курдов, по какъв начин ще коментирате конференцията, която даде мажоритарния притежател Наско Сираков? Какво ви направи усещане в нея?

Виждам боязън в очите на Сираков. Много добре си знае ситуацията, че е кукла на конци. Думите му с набиването в главите и че няма да напусне клуба, може да докара до сериозна ескалация. Така, както стана на митинга против БФС през ноември. Не желая да наемам никого с моето мнение, само че хората се наслушаха на доста неистини.

Трупат се още повече борчове и задължения към страната. В един миг заставаме отново на изходна позиция да се молим на футболисти като Краев да подпишат нов контракт. Това е извънредно унизително. Мисля, че нещата не са се трансформирали съвсем с нищо. Казах го преди и в този момент го удостоверявам. Така беше и при откривателя на верния футбол (б.а. Станимир Стоилов), а в този момент и при Николай Костов.
 Клуб от Полша напира за ас на Левски
Клуб от Полша напира за ас на Левски

Ето кой

Имаше краткотрайна еуфория при започване на сезона и в един миг тимът си пристигна на мястото, на което е обикновено да бъде клуб, на който по този начин се развиват нещата. Хората виждат и неслучайно фенклубовете на Левски желаят акциите, тъй като сега Сираков е един стопер и стопира доста хора, които желаят да оказват помощ на сините. Ветераните се събрахме и такива като него не идват на сходни сбирки, с цел да не чуят и усетят " националната обич ". Коментираме между тях и нещата са отрицателни към това управление и играта на тима.

Как може Левски да се измъкне от тази обстановка?

Никъде в света няма случай, в който някой да джироса акциите на легенда, каквато е Сираков. Той се опасява от персони със познания и опит от синята общественост и в този момент си сортира хора, без да подценявам Николай Костов, които да командва. Да се прави на притежател, а той не е подобен, тъй като не е дал една стотинка.

Подкрепяте ли концепцията на Сдружение " Левски на левскарите " да се вземат акциите от Сираков?

Не го споделям за първи път - безусловно заставам зад тях и ги поддържам. В качеството си на някогашен треньор и футболист приказвам за себе си, само че към мен има такива, които са готови. Този човек се стреми да не бъде позволен никой от нашата колегия в тима, тъй като няма да може да си прави маймунджилъците. Подкрепям хората, които имат тази самодейност. Има доста, които могат да оказват помощ на клуба.

Какво е мнението ви за спортно-техническото положение на тима през есента и работата на Николай Костов?

Тодор Батков го сподели просто и ясно - Левски е доста огромен за него. Нямам нищо срещу Костов, дано да бъда вярно свестен. Смятам, че в случай че към него се внедрят 4-5 индивида, сини експерти, които имат знанията и нещата ще придобият различен тип. Хора, които са водили тима, само че сега стоят извън като мръсни котета и единствено разясняваме. Изказванията на Сираков ще му костват главата. Не го ли е позор, че най-малко един път не се допита до хората, които пълнеха стадионите и са дали не по-малко от него за клуба. Страхотни имена - Воин Войнов, Краси Борисов, Стефан Аладжов и още доста.

Никой не ги брои за живи. Да не приказвам за нашето потомство Ники Илиев, Емил Велев, Мишо Вълчев, Руси Гочев... Няма, всички сме хвърлени в небитието. Да се направи публичен съвет от хора, които са минали през клуба, а не от външни хора. Да сме си го набиели в главите, стартира на огромен да се прави, а не е. А и това изявление към Боби Михайлов с братлето... Недопустимо. Та неговата обстановка е същата. Аз не бих го споделил това.
 НКП на Левски с нов апел за среща със Сираков - дадоха обещание, че няма да го събличат и рекетират
НКП на Левски с нов апел за среща със Сираков - дадоха обещание, че няма да го събличат и рекетират

Изминаха 24 часа от отправената покана за среща с Мажоритаря

Как виждате сините напролет, откакто стана ясно, че сезонът ще бъде нулев?

Отборът е изпразнен от наличие, в случай че мога да бъда вярно свестен. В края на полусезона се видя, че няма никаква мощност, живец и наслада, а всичко е на мускули.

Те разумно към този момент не устоят и спукаха гумите. Катастрофална загуба в Пазарджик за купата, победа над Ботев Враца, само че без игра. Фактите приказват сами по себе си.
 Зетят на Наско Сираков става треньор на Левски II?
Зетят на Наско Сираков става треньор на Левски II?

Христо Арангелов може да загуби работата си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР