Бившият футболист на Левски Николай Тодоров разкри пред ТОПСПОРТ какви

...
Бившият футболист на Левски Николай Тодоров разкри пред ТОПСПОРТ какви
Коментари Харесай

Николай Тодоров пред ТОПСПОРТ: Делио Роси да каже каква е концепцията му за Левски, сините трябва да гонят Купата

Бившият футболист на Левски Николай Тодоров разкри пред ТОПСПОРТ какви са, съгласно него, аргументите за загубата на " сините " от Лудогорец. Столичани отстъпиха с 0:2 при гостуването си на разградчани и към този момент отстъпват с 11 точки пред " орлите " в борбата за купата.

Кайзера изрази мнение, че многото позволени неточности от страна на играчите на Делио Роси са дали отражение и в крайния резултат. Според някогашният ментор на Миньор (Перник) столичани играят с типични халфове по крилата, което се отразява и на представянето на тима в нападателен проект. Специалистът добави, че Левски би трябвало да насочи напъните си към Купата на България, а също по този начин и към зимния трансферен прозорец, където да се укрепи с точните хора.

Г-н Тодоров, коментарът Ви за срещата сред Лудогорец и Левски? Защо се стигна до тази загуба за " сините "?

- Левски позволи извънредно доста неточности, които доведоха за тази загуба. Най-вече във фаза отбрана. Тимът на Делио Роси бе тотално надигран от Лудогорец.

 Логиката на Лудогорец сподели, че вълшебен палки за Левски няма
Логиката на Лудогорец сподели, че вълшебен палки за Левски няма

Едно може да радва Делио Роси - ще му платят и последното време, когато го изпратят

Толкова огромна ли е разликата сред двата тима, колкото се видя от показаното от двата тима на терена в Разград?

- Не съм индивидът, който да споделя каква е и дали има разлика сред двата тима, само че такава има. Моето виждане е, че тимът на Лудогорец играе извънредно бързо, когато би трябвало. Тимът разполага с нужните футболисти, които да задържат топката и да убият темпото. Те имат доста положителни реализатори съвсем във всяка линия. Има крайни нападатели, които основават доста напрежение в противниковата защита, а също така могат и да приключват офанзивите. Като цяло играят доста по-бързо. В Левски липсват крайни бранители, които да подкрепят офанзивата, да преливат от фаза отбрана във фаза офанзива. Крайните нападатели на Левски са типични халфове за мен. Това обаче си е виждане на треньора. За мен Левски отстъпва най-вече там. В отбора липсва и така наречен номер 10, който да дирижира играта, да основава положения и да подкрепя нападателя, който е пред него.

 Снимка 320707
Източник:

Да разбирам ли, че не одобрявате решението на Делио Роси да сложи Роман Прохазка и Антонио Вутов на двете крила, а Габриел Обертан да играе зад Серджиу Буш?

- Аз не знам концепцията на Делио Роси. Казвам мнението си. Според мен Левски отстъпва в тези позиции. Дали местата на изброените играчи са верни, най-добре знае Делио Роси. Може би няма други, по-добри, футболисти сега, които да се подвизават на тези позиции. Не мога да разясня дали е вярно или не. След като треньорът ги употребява в много мачове, очевидно това са футболистите, на които най-вече разчита.

 Делио Роси желае най-малко двама нови в Левски
Делио Роси упорства за привличането на бранител и халф

В черния му лист попаднаха Пиргов и Рошу

Как видяхте треньорският конфликт сред Делио Роси и Димитър Димитров? Като че ли Херо завоюва безапелационно и изрично?

- Убедително - да, като резултат и като игра. Както споделих към този момент, той има повече футболисти, които да завърти и да изполва. Както видяхте, той игра без чист централен нападател, какъвто е Клаудиу Кешеру, а беше пуснал на върха на офанзивата Върджил Мисиджан. Левски не могат да си разрешат такива ротации, каквито може да си разреши Лудогорец и това също оказва своето значение.

Доста се спекулира с бъдещето на Серджиу Буш и Жуниор Мапуку. Двамата сигурно все още не оправдават доверието, което им е гласувано. Имат ли бъдеще на " Герена "? Какво е мнението Ви?

- Това зависи от концепцията на Делио Роси и това по какъв начин той желае да играе. На този въпрос най-добре може да отговори той. Предполагам, че към този момент е опознал добре играчите на Левски, с цел да реши кои ще му свършат работа и кои би трябвало да бъдат освободени или преотстъпени, а също по този начин и на кои постове би трябвало да бъдат привлечени нови футболисти.

 Снимка 320705
Източник:

Съгласен ли сте, че се вижда сериозен спад във формата на атакуващите футболисти на Левски, вместо играта на тима в нападателен проект да се усъвършенства. Дори и Габриел Обертан в последните няколко мача на отбора не е на това равнище, което сподели при започване на престоя си тук. Вие споделяте ли такова изказване?

- Може би има известно оттегляне. В последна сметка, в случай че изхождаме от вчерашния мач може да се каже, че съперникът толкоз разреши на Левски да играе. Отстъпление има. Обертан въпреки всичко имаше и проблеми. Това сигурно е дало отражение. Това, което видяхме от тима на Левски обаче не бе задоволително да завоюва подобен значим мач, какъвто бе този с Лудогорец.

Минаха тези три мача на Левски - с Етър, ЦСКА и Лудогорец, които бяха определяни като показателни за развиването на отбора. В прилната посока ли върви тимът съгласно Вас?

- Не мога да се ангажирам да споделям дали върви в вярната посока. Това зависи от това по какъв начин Роси желае да играе тима. Той самичък би трябвало да каже каква му е концепцията и за това по какъв начин желае да играе тимът. Важно е кои футболисти ще останат и кои ще бъдат освободени.

 Снимка 320712
Източник:

Къде виждате Левски в края на сезона? Реално погледното, за купата към този момент не може да приказваме...

- Разликата от 11 точки, която се получи от Лудогорец е прекомерно огромна. За купа няма по какъв начин да се мисли. Реалното погледното в този момент би трябвало да се гони Купата на България. Важно е да се види какво ще направи управлението през зимния трансферен прозорец. Към момента най-реално е да се гони място в тройката. На този стадий такива са нещата.

В идващия кръг следва още едно дерби - сред Лудогорец и ЦСКА. Според Вас " алените " ще съумеят ли да се опълчват на " орлите " или тимът на Димитър Димитров значително ще си капарира купата?

- Този мач значително може да реши купата в интерес на Лудогорец. Предполагам, че те ще създадат всичко допустимо да го завоюват, с цел да си създадат елементарно шампионата и да се съсредоточат върху Лига Европа. Дали имат сили ЦСКА да им се опълчват? В последните кръгове се вижда огромно оттегляне в играта на отбора. Ще им бъде извънредно мъчно, в случай че не настъпи коренна смяна в играта им, с цел да завоюват. Това, което виждам в последните кръгове е, че Лудогорец имат съществено преимущество над Левски и ЦСКА. Смятам, че те желаят и ще създадат всичко допустимо да си решат шампионата още в идващия кръг.

 Левски с Иван Горанов против Локо (Пловдив)
Левски с Иван Горанов против Локо (Пловдив)

Защитникът ще е подготвен за мача
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР