Бившият футболист на фалиралия ЦСКА Илиас Кириакидис е поискал СГС

...
Бившият футболист на фалиралия ЦСКА Илиас Кириакидис е поискал СГС
Коментари Харесай

Грък поиска 310 хил. лв. от ЦСКА, засега съдът стопира голяма каша

Бившият футболист на банкрутиралия ЦСКА Илиас Кириакидис е изискал Софийски градски съд да признае дълг на алените към него на стойност 310 000 лв.. Датата на предявената рекламация е от 22 ноември 2019 година, видя Sportal.bg .

Кириакидис е изтъкнал като съображение решение на Камарата по разрешаване на разногласия към ФИФА от 23 юли 2015 година С определение на Софийски градски съд от 26 август 2020 година доводите му не са признати, а претекстът е: “предявената неприета сума е недоказана по съображение и размер”.

Не е ясно дали гръкът има право да апелира и в случай че “да”, дали ще го стори, само че решението на Софийски градски съд стопира към този момент огромна каша.

Ако претенцията му бе задоволена, то на Кириакидис му се поставят пари от 8-те милиона, които “Ред енимълс” заплати за активите и емблемата на ЦСКА.

Разпределението на сумата обаче от дълго време е направено. Sportal.bg се съветва с адвокати за този любопитен проблем и те обявиха, че при позитивна за гръцкия футболист развръзка част от въпросните 310 000 лв. би трябвало да бъдат изплатени от държавен фонд.

Съдът е излязъл с позитивно решение, само че за различен заемодател на ЦСКА - “Камеко”. На 26 август 2020 година Софийски градски съд е одобрил спомагателен лист №9 на признати предявени вземания и въпросното сдружение попада в него със сума от към 9600 лв..

За разлика от случая “Кириакидис”, този процес не е от значително значение за процесите в ЦСКА, защото “Камеко” не попада в категорията на кредиторите, на които се поставят пари от разпределението на 8-те милиона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР