Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла говори

...
Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла говори
Коментари Харесай

Майкъла: В ЦСКА да се сърдят на себе си

Бившият футболист и изпълнителен шеф на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла приказва пред „ Тема Спорт “ след успеха във безконечното дерби с Левски, която обаче се оказа незадоволителна за спечелването на шампионската купа.

Г-н Илиев, ЦСКА най-сетне победи Левски, само че не съумя да стане шампион…
– ЦСКА изигра много мощен дуел и тотално надигра Левски. Това не се е случвало от дълго време и никой не го очакваше, изключително след мачовете в предпоследния кръг. Защото младите момчета на Левски до 2:1 стояха доста добре в Разград, само че тогава от управлението им подходиха несериозно. Смените, които направиха, бяха пагубни и обърнаха мача. В последните дербита бяхме привикнали Левски да надиграва ЦСКА, само че в този момент се случи тъкмо противоположното. Ръководството и играчите на сините тотално предадоха почитателите на тима в тези последни две срещи. Отношението им бе несериозно, което приказва, че нещо не е наред.

Как ще коментирате еуфорията измежду сините почитатели на стадиона, когато схванаха, че Лудогорец е станал първенец?
– Това приказва задоволително за манталитета на българина. По-добре Вуте да е зле, в сравнение с аз да съм добре. Не е обикновено, само че и противоположното да беше, почитателите на ЦСКА щяха по този начин да се радват.

Изпусна ли ЦСКА златна опция да спре хегемонията на толкоз слаб Лудогорец?
– Отдавна дублирам, че в последните две години следим най-слабия Лудогорец. Изпуснахме златна опция тази година, тъй като в Разград ще вземат ограничения. Те не са от тези, които се оставят по течението. Просто трансферната им политика в тези две години не беше качествена. Но съм сигурен, че доста бързо това ще се промени. Там няма изчакване. Решават си незабавно нещата.

А на „ Армията “ какви ограничения би трябвало да вземат най-много откъм селекция?
– От нови футболисти постоянно има потребност, само че си има управление, което ще вземе тези решения. Най-големият проблем през този сезон беше, че ЦСКА не си взе най-важните мачове. Може би от боязън, от липса на самочувствие, на религия в себе си. А може би и тъй като не знаят какво е ЦСКА. Това също е доста значимо.

Заслужава ли Саша Илич да остане отпред на отбора?
– За мен треньорът се показва добре. С този тим, който има, той няма какво повече да направи. Това му е таванът на опциите на този състав. Тези точки, взети през сезона, са оптималните. Саша Илич във значимите мачове подходи по-сигурно за да не загуби. А това не е ЦСКА. ЦСКА постоянно играе за победа и би трябвало да биеш огромните противници. За да си огромен, с цел да станеш първенец, би трябвало да биеш в основните мачове. А ние в този момент за първи път в последните две години спечелихме против Левски, а над Лудогорец нямаме триумф.

Ще може ли ЦСКА да е толкоз замесен в битката за купата и през идващия сезон?
– Имаме късмет, само че не е огромен. Защото Лудогорец ще вземе ограничения. Вече 12 години ни потвърждават по какъв начин се ръководи и по какъв начин се вършат пари и тим. Защото те изкарват и пари. Стига оправдания. Кой ни попречи да бием ЦСКА 1948 на „ Българска войска “?

Тоест ЦСКА би трябвало да търси аргументите в себе си?
– Основно аргументите са си в ЦСКА. Да не търсим под вола теле. На себе си би трябвало да се сърдим. Три пъти от чисти позиции не можем да вкараме против Лудогорец. При този слаб Лудогорец, с тази слаба отбрана и куп контузени футболисти, ние пропуснахме годината. Нямаме нападател, нямаме водач. За всичко това би трябвало да се намерения преди новия сезон.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР