Бившият футболен директор на Евертън Марсел Брандс разкри, че шефовете

...
Бившият футболен директор на Евертън Марсел Брандс разкри, че шефовете
Коментари Харесай

Марсел Брандс: Артета можеше да е в Евертън

Бившият футболен шеф на Евертън Марсел Брандс разкри, че шефовете на „ карамелите “ са можели да наемат Микел Артета за управител на тима, само че са се отказали. Това се е случило тъкмо преди той да поеме Арсенал през 2019. Това бе разкрито от Брандс в изявление за холандски подкаст. Назначаването на Артета за управител в Арсенал през сезон 2019-2020 беляза началото на сполучлив интервал за „ артилеристите “. Изглежда обаче, че Евертън е имал шанса да си обезпечи услугите му преди преместването му в Лондон.

Брандс, който в този момент е на управителна позиция в ПСВ Айндховен, разкри, че е бил огромен последовател на концепцията за привличането на Артета като заместител на Марко Силва в Евертън. Размишлявайки върху капацитета на треньора, Брандс посочи качествата и треньорския усет на испанеца, цитирайки просторен диалог в дома на Артета, където е бил мощно впечатлен от пристрастеността и подготовката му. По-късно, когато Арсенал нае експерта още веднъж имаше среща в дома му с шефовете на лондонския клуб, на която те са били извънредно впечатлени от работата му. Брандс обаче дава и причините си.

" Разбира се, той е и някогашен състезател. Прекарах цяла вечер в дома му и видях в него идеалния човек за нас. Веднага видях един топ треньор. Тогава той към момента беше помощник на Пеп Гуардиола и беше ангажиран с други неща. Но се виждаше, че се трансформира в топ треньор. Чувах единствено позитивни неща, също и за времето му в Евертън. След това бях в дома му, с цел да го изслушам, и тогава се ентусиазирах ужасно доста. Толкова добре квалифициран за играт и със пристрастеност за всеки подробност ", изясни Марсел Брандс.

Въпреки ентусиазма на Бранд, решението в последна сметка е било на притежателя, който се е колебаел дали да повери мениджърската роля на млад треньор без опит. Брандс показва отчаяние, че Артета е отказал опцията да изслуша презентацията им, като вместо това е предпочел да се стреми към мениджърския пост в Арсенал. Според някогашния шеф на Евертън Артета би бил съвършен избор за дълготрайната визия на " карамелите ", макар че признава, че младият треньор може би няма да реализира незабавно същия триумф като по-опитните си сътрудници. Евертън назначи Карло Анчелоти, който прекара сезон и половина в клуба, преди да се върне в Реал Мадрид през 2021
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР