Бившият френски президент Никола Саркози беше осъден на една година

...
Бившият френски президент Никола Саркози беше осъден на една година
Коментари Харесай

Саркози е осъден на затвор за корупция

Бившият френски президент Никола Саркози беше наказан на една година затвор дейно и още две години условно за опит да подкупи арбитър. Той е предложил влиятелна работа в Монако в подмяна на информация за наказателно следствие в неговата политическа партия.

Магистратът Гилбърт Азиберт и някогашният юрист на Саркози Тиери Херцог получиха същата присъда. Саркози може да изтърпи наказването в дома си с електронна гривна за надзор, вместо да отиде в пандиза. Очаква се някогашният президент да апелира.

Саркози " знаеше, че прави неточност ", сподели съдията, произнесъл неоправдателната присъда. Магистратът разяснява, че дейностите на някогашния президент са основали " доста неприятен облик на правораздаването " в очите на обществото.

Това е втората неоправдателна присъда против френски президент. Преди Саркози и Жак Ширак получи двугодишна условна присъда през 2011 година за това, че е уредил с фиктивни работни места в кметството на Париж свои политически съдружници, до момента в който е бил кмет на френската столица.

Прокуратурата изиска четири години затвор за Саркози, само че съдът съществено редуцира желаното наказване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР