Бившият финансов министър Владислав Горанов е бил разпитван днес в

...
Бившият финансов министър Владислав Горанов е бил разпитван днес в
Коментари Харесай

Полицията разпита Владислав Горанов за кюлчетата от спалнята на Борисов

Бившият финансов министър Владислав Горанов е бил разпитван през днешния ден в полицията по инспекцията на фотосите, за които се твърди, че са от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов и на които се виждат кюлчета и пачки в чекмедже, потвърдиха за " Дневник " от Министерство на вътрешните работи.

По-рано през днешния ден заяви, че Горанов е свикан по инспекцията, която стартира след сигнал на Гражданско съдружие " БОЕЦ ", които виждат връзка сред фотосите от спалнята на Борисов изказванията от 2020 година на Васил Божков, че е бил изнудван и е платил 67 млн. лева на Борисов, Горанов и на някогашния началник на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

Според изказванията на Божков, сумата била сходна на такса " успокоение " за хазартния му бизнес. Очаква се идващият, свикан за разпит, ще бъде Менда Стоянова, откакто Борисов още веднъж бе привикан в Главна дирекция " Национална полиция ", с цел да даде показания по случая.

Проверка на фотосите от спалнята на Борисов бе почнала в Софийската градска прокуратура, само че бе прекъсната с обяснението, че не може да се откри коя е дамата, за която се допуска, че е снимала в стаята и която Борисов назова Мата Хари.

На 4 януари Бойко Рашков заяви, че в Министерство на вътрешните работи е почнала инспекция на фотосите с банкноти и кюлчета злато в нощно шкафче, за които се твърди, че са правени в спалнята в държавната резиденция " Бояна ", когато тя е била населявана от някогашния министър председател Бойко Борисов. Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по ТВ+, че в случай че чиновниците на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) преценяват, че е значимо за решение на случая да бъде разпитан и самият Борисов, то тогава би трябвало да го създадат.

" Ако съм аз, няма да пропусна да го разпитам. Ако уточни коя е Мата Хари, откакто твърди, че знае коя е, то тогава ще можем да проверим дали и по какъв начин тези пачки и кюлчета са били сложени в нощното шкафче ", сподели тогава Рашков.

Той добави, че прокуратурата се е задействала още веднъж по случая, откакто е схванала, че Министерство на вътрешните работи води следствие. В средата на предишния месец Софийската градска прокуратура изиска от Българска народна банка експертиза и информация по серийните номера на банкнотите.

В началото на юни 2020 година до медиите анонимно бяха изпратени първо, а по-късно и. Те посочваха главно нощно шкафче с револвер от горната страна, а вътре банкноти по 500 евро, а на един от фрагментите - и кюлчета злато. На една от фотосите се виждаше латентен на спалня мъж, а самият Борисов удостовери, че това е той. Месец по-късно последва и, добавени бяха и още няколко аудиофайла. От видеото на стопкадър се видя с дълга черна коса и съгласно някои анализатори на фрагментите - найлонови ръкавици.

Разпространяването на фотосите стана мотив на който разгласи, че го нападат с компромат, изработен като по учебник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Все отново министър председателят тогава удостовери, че фотосите са от интериора в " Бояна ", и допусна поради типа на мокета, че компроматът е отпреди година - по време на подготовката на европейските избори, когато се е срещал там и със съпартийци.

По-късно Борисов доста пъти упрекна за фрагментите президента Румен Радев, както и незнайни конспиратори, които работили " като по учебник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ". След това разгласи, че жена, която му е близка и която алегорично назова, е отишла в жилището му в " Бояна ", до момента в който него го няма, и е аранжирала парите и златото. Снимките обаче явно са правени в разнообразни дни, видно от интериора в стаята. Така най-после Борисов се спря на версията, че става дума за доста дами и той не е сигурен коя от тях е фотографът. След това още няколко пъти до медиите бяха изпращани фотоси с сходно наличие.

В последна сметка прокуратурата стартира следствие по публикуваните фотоси. поради липса на данни за закононарушение, като беше конкретизирано, че не може да се откри на кои дати са направени фотосите и дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са същински, както и дали кюлчетата са златни.

в държавната резиденция " Бояна " бяха изпратени до няколко медии четири дни преди изборите на 14 ноември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР