Бившият директор на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов спечели на първа

...
Бившият директор на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов спечели на първа
Коментари Харесай

В Struma.com! Ще има ли пак ЮЗДП нов директор?! СГС връща на работа Дамян Дамянов! Уволнението му незаконосъобразно, без всякакви мотиви...

Бившият шеф на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов завоюва на първа инстанция делото за уволнението си. Софийски градски съд дефинира заповедта му за освобождение от поста като незаконосъобразна и я анулира. В решението на съда се оповестява, че уволнението на Дамянов е станало без каквато и да е било законова или договорна причина за преустановяване на трудовоправните му връзки с предприятието, както и липсват претекстове за неговото предварително освобождение от поста.

Съдът осъжда министерството да заплати на Дамянов 1000 лв. разходи по делото и адвокатски хонорар, това научи Struma. com. От датата на решението тече 14 дневен период, в който Министерството на земеделието и горите може да апелира решението на Софийски градски съд. Дамянов научи от нас, че решението му е реалност и разяснява сбито,че сме положителни вестоносци,но би трябвало да се види дали министерството ще апелира във Върховен административен съд, преди да разяснява каквото и да било по уволнението си.

Става забавно в Югозападното дружество, в случай че и Върховен административен съд потвръди решението на софийски градски съд това ознавача, че Дамянов се връща на поста си, където от няколко дни е някогашният зам. министър В. Чамбов. Преди него за към 3 месеца отпред на предприятието бе Благой Милев, от ДГС Добринище, който в този момент е зам. шеф.

Милев смени изненадващо Дамянов след още по-изненадващото му уволняване. Никой не вярваше, че Дамянов, който оцеляваше при всаккви държавни управления ще бъде детрониран от управническия пост. След промяната му, инж. Дамянов бе препоръчан за заместител министър, само че заповедта му бе анулирана часове по-късно.

Очакваме реакцията на министерството, дали ще апелират решението на съда и дали още веднъж ще станем очевидци на рокада по върховете на горското дружество?!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР