Бившият директор на Вътрешна сигурност в МВР Стефан Банков, който

...
Бившият директор на Вътрешна сигурност в МВР Стефан Банков, който
Коментари Харесай

Бившият шеф на Вътрешна сигурност в МВР: Преназначен съм в кабинет до тоалетната

Бившият шеф на " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи Стефан Банков, който преди седмица бе отхвърлен от поста дружно със заместниците си, съобщи на брифинг в четвъртък, че е бил преназначен по служебна нужда, като шеф в звеното за подкрепяне на изборите.

Той ще подкрепя вътрешния министър Бойко Рашков, като го поучава по въпросите за изборите. В момента обаче Стефан Банков е в петдневен болничен поради хипертонична рецесия , която отдава на " невиждания напън и гнет над всички полицейски чиновници ". И изясни, че терорът се изразявал в това, по какъв начин вътрешният министър Бойко Рашков му декларирал, че не желае да работи с него. Казал му, че в случай че не напусне, ще има проблеми. Поканили го самичък да напусне, а след това бил преназначен.

За новата служба Банков разясни, че не може да я откаже, тъй като предстои на уволняване. По думите му, той не може и да каже каква е точната му служба, тъй като няма връчена заповед от министъра.

" Това е краткотрайно преназначение. По служебна служба - нещо като командировка. Тоест, като изчистване на неуместните чиновници ", посочи той.

" За да покажат какъв брой имат потребност от такива съветници, ми беше препоръчан един кабинет, който се намира в ъгъл, с доста малко светлина до входа на тоалетната ", изясни Банков.

Относно абсурда с подслушването на политици Банков изрично съобщи, че " Вътрешна сигурност " не е подслушвала политици и инспекциите ще потвърдят това.

" Всичко, което сме разследвали по време на предизборната акция преди 4 април, е докладвано на прокуратурата. Този памфлет, който го сътвориха някои хора, е един PR. Политици в никакъв случай не сме подслушвали, това е някаква клевета ", добави той.

Стефан Банков добави, че сега в дирекция " Вътрешна сигурност " тече инспекция, а служебният министър Бойко Рашков си е " основал уюта да придобие цялата информация от дирекцията за една година обратно ".

" Действията на министър Рашков стигнаха до такава степен, че да манипулира хора и да задават въпроси за това дали шефът на Дирекция " Вътрешна сигурност " е возил в служебния си автомобил опиати, пачки с пари и рязал ли е предходната седмица документи по отношение на изборите, което е безусловно погрешно изказване ", добави той.

Стефан Банков уточни, че някак внезапно след акцията в Трето районно ръководство в Пловдив Бойко Рашков е получил осенението, че не може да работи с него. Той добави, че съгласно него това е обвързвано с отхвърли му да държи шефа на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев.

" На мен непосредствено ми се сподели, че без значение от това кой управлява наказателния развой, съм можел да подхваща дейности по ЗМВР във връзка с Рогачев ", уточни Банков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР