Бившият директор на ЦРУ и бивш командир на международните коалиции

...
Бившият директор на ЦРУ и бивш командир на международните коалиции
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ: САЩ провалиха офанзивата на Украйна

Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ и някогашен пълководец на интернационалните обединения в Ирак и Афганистан военачалник Дейвид Петреъс счита, че украинците " не съумяха да реализират пробива, на който всички се надяваха " в офанзивата през лятото на 2023 година заради незадоволителни доставки на оръжия за Киев, най-вече американски , заключи Би Би Си.

" Имаше закъснения в даването на [военна техника] на украинците; нашите танкове едвам неотдавна стигнаха до тях ", сподели Дейвид Петреъс при представянето на книгата " Конфликт: Еволюцията на войната от 1945 година до Украйна ", на която е съавтор.

" Имаше закъснение при вземането на решения по отношение на танковете [Abrams] M1, закъснение при утвърждението на танковете Leopard, забавихме решение по отношение на касетъчните муниции , които биха могли да бъдат доста потребни, ракетните системи с по-голям обхват за ракетни системи с неведнъж изстрелване и най-после западен -стил самолети ", сподели генералът.

" Нашата [военна] теория гласи, че с цел да се пробие защитата, която видяхме на юг и не мисля, че някой в действителност осъзна или оцени дълбочината на минните полета и че Русия вярно построи защитата , в няколко линии и така нататък, имате потребност от преимущество във въздуха и доста повече. Ние не дадохме това на украинците ", акцентира Петреъс.
 Economist: Путин наподобява печели войната в Украйна - към този момент
Economist: Путин наподобява печели войната в Украйна - към този момент

Светът не може просто седи и да се надява, че режимът му ще рухне - в това няма смисъл, написа изданието

Той уточни и грешките на Запада, довели частично до войната в Украйна. " Мисля, че една от аргументите, заради които Владимир Путин реши, че ще може да избегне отговорността за нахлуването в Украйна, е, че след окупацията на Крим ние не взехме задоволително ограничения ", споделя някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР