Бившият директор на Милан Адриано Галиани заяви, че „футболът ще

...
Бившият директор на Милан Адриано Галиани заяви, че „футболът ще
Коментари Харесай

Галиани: Футболът трябва да се завърне

Бившият шеф на Милан Адриано Галиани съобщи, че „ футболът ще избухне “, в случай че не се върне на терена и предложи на другите европейски лиги, че „ не е належащо да завършват по едно и също време “. Той се надява футболът да изчака задоволително време, с цел да се завърне на терена "в безвредни условия " след експлоадирането на COVID-19.

Председателят на Монца акцентира, че всички европейски лиги ще имат разнообразни периоди за привършване на сегашния сезон и съобщи, че е неефикасно да настояваме за по едно и също време преустановяване на шампионатите.

"Не можете да възобновите играта в този момент, би трябвало да го извършите в безвредни условия ", сподели Галиани пред „ Gazzetta dello Sport “.

„ Не разбирам това гледище да се върнем на терена рано и да стартираме още веднъж през септември, когато пандемията към момента може да е на разположение. В момента не можем да знаем. Според научната общественост държавното управление ще реши, а шампионатите могат да приключат на всички места и в разнообразни времена. Германия може да стартира по-рано, а Италия изпреварва Англия във връзка с пика на вируса. Не е належащо всички да завършваме по едно и също време. Първенствата би трябвало да се решат на терена, тъй като това е законът на спорта и, тъй като системата би трябвало да бъде непокътната “, продължи той.

„ Без да се завърне, Серия А ще загуби най-малко 600 милиона евро, без да се включва каузи, който ще пристигна от 400-те милиона евро за тимовете, участващи в европейските купи. Футболът ще избухне, в случай че шампионата не завърши “, сподели още Галиани.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР