Бившият директор на Кинтекс ЕАД Александър Михайлов излезе с нова

...
Бившият директор на Кинтекс ЕАД Александър Михайлов излезе с нова
Коментари Харесай

Без конкурси Нинова подменила ръководствата на 90% от държавните фирми

Бившият шеф на „ Кинтекс ” ЕАД Александър Михайлов излезе с нова порция информация по отношение на проблеми, които Корнелия Нинова по думите му е оставила в „ тежко завещание ” на Министерство на стопанската система.

Едното са безобразните назначения в последните 6-7 месеца.

„ Без състезания тя подмени управленията на 90% от държавните компании, подопечни на Министерство на стопанската система. Последното беше уволнението на шефа на НИТИ в Казанлък, на негово място постави госпожа Друмева от Българска социалистическа партия. Другият човек в борда, който Нинова назначава се твърди, че е наследник на Емилия Масларова. Не може такова безпринципно кадруване ”, разгласи той в студиото на Нова телевизия.

Като различен проблем той очерта следното:

„ В последните два дни тя призна, че месец и половина-два не е свиквала съвещание на междуведомствената комисия и са се натрупали нови заявки за експорт на оръжие за близо 1 милиарда евро. Това е безсрамие. Търговията с оръжие е легален бизнес. Заради забавата цените са се вдигнали и се е нараснала индустриалната цена и по този начин се е изяла облагата за българските произодители.Така е 0:0 ”, съобщи Михайлов.

Според някогашния началник на „ Кинтекс ” Корнелия Нинова се е пробвала да заложи капан на президента Румен Радев, бавейки голямо количество продукция, за сметка на сектора.

Бившият министър на стопанската система Корнелия Нинова съобщи, че доста зорко ще следи работата на служебния министър. По думите на Михайлов обаче, в случай че той издаде позволения за експорт на оръжия, Нинова ще е „ първата, която ще излезе и ще каже: „ Ето, служебното държавно управление позволява експорт на оръжия за Украйна през трети страни! – като че ли тя не го е правила допреди месец и половина-два. Крадецът ще вика „ Дръжте крадеца ”, акцентира някогашният началник на „ Кинтекс ”.

Той прикани министър Стоянов да подпише разрешителните за експорт на това оръжие, защото това е изцяло легален бизнес и няма никакви национални или интернационалните ограничавания за доставки на оръжия, в това число и към Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР