Бившият директор: Изнесено е оръжие за 200 млн. за УкрайнаДържавната

...
Бившият директор: Изнесено е оръжие за 200 млн. за УкрайнаДържавната
Коментари Харесай

ДКК сезира прокуратурата за нередности в Кинтекс

Бившият шеф: Изнесено е оръжие за 200 млн. за Украйна

Държавната консолидационна компания ще сезира прокуратурата за открити нередности в " Кинтекс ". Финансовият отчет на сдружението за първото тримесечие на годината е посочил 17 пъти по-малка облага, в сравнение с облагата за същия интервал на предходната година. Това заяви изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания Смиляна Митова.

" Към този миг не мога да ви посоча тъкмо цифрова информация, само че ви показах няколко образеца с числа, с конкретика, които са парадоксални за ръководство на държавно сдружение ", сподели тя по БНР.

Един от посочените образци беше договорът за 42 млн. евро, който някогашният шеф Александър Михайлов твърдеше, че е сключил в интерес на сдружението, а актуалното управление съобщи, че подобен контракт не е открит в документите на предприятието:

" Установи се от осъществената инспекция, че всички контракти, сключвани за този период - шест месеца обратно, не са докладвани в Съвета на шефовете, от което следва извода, че господин Михайлов е управлявал сдружението еднолично. Не е спазвал разпоредбите нито на устава на " Кинтекс ЕАД ", нито на контракта за ръководство, нито на разпоредбите за работа на Съвета на шефовете, както и тези, че не е уведомявал управлението на ДКК за сключваните контракти ".

Смяната на управлението на " Кинтекс " беше направена през април.

След оповестеното от управлението на Държавната консолидационна компания, пред постройката на Министерството на стопанската система освободеният шеф на " Кинтекс ", Александър Михайлов съобщи, че е оклеветен и заяви, че " Кинтекс " е продал оръжия на Украйна за 200 млн. лева

" Асен Василев може да показа информация от Агенция " Митници " за оръжие, митнически код 93, за какъв брой пари е изнесена стока след началото на войната. Да не се окаже, че завишението е 45-47 пъти. Министър Генова от Дирекция " Консулски връзки " на Външно може да даде информация какъв брой полета е имало март, април, май тази година от български летища до полското летище " Жешнев ", в случай че не се неистина, на 78 километра до украинската граница, които са пренасяли оръжие. Основната част от тези 200 милиона са 122-милиметрови ракетни снаряди за БМ-21 " Град "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР