Бившият депутат и медиен магнат Делян Пеевски е свързан с

...
Бившият депутат и медиен магнат Делян Пеевски е свързан с
Коментари Харесай

Пеевски не е декларирал три офшорки

Бившият народен представител и медиен магнат Делян Пеевски е обвързван с три офшорни компании, за които няма никаква диря в подадените от него имуществени заявления, – българският сътрудник в интернационалното следствие Досиетата „ Пандора “.

Преди ден от bird.bg заяви, че Пеевски е един от двамата българи, чиито имена са открити в обработените до момента документи от Досиетата „ Пандора “.

От документите за някогашния народен представител от Движение за права и свободи се вижда, че той даже е бил шеф на една от офшорките, до момента в който е бил депутат в 42-то Народно заседание. Именно в границите на този парламент той бе препоръчан за началник на ДАНС, което провокира митингите против него и кабинета „ Орешарски “.

Не е ясно от кой момент депутатът е шеф на компанията, само че когато през 2014 година той подава годишната си декларация за 2013 година в нея няма и диря от въпросната компания, която се сподели Felina Trade & Investment Inc и е записана в Британските вирджински острови по искане на лихтенщайнската компания Jura Trust AG.

Правилникът на Народното събрание не разрешава на депутатите да вземат участие в управителни или контролни органи на търговски сдружения и кооперации. При встъпването си в служба всеки национален фаворит попълня специфична декларация, че не заема несъвместими длъжности.

Народните представители могат да имат благосъстоятелност в търговски сдружения, само че би трябвало да ги заявяват. Досиетата Пандора потвърждават, че Пеевски е нарушил и това законово условие.

Досиетата Пандора сочат, че Пеевски не е заявил дялове в размер на 100 000 Щатски долар във компанията Verum International Limited. Тя е записана на Сейшелите през 2016 година и за неин притежател е посочена дубайската IGWT Limited, също благосъстоятелност на Пеевски. На 1 юли 2018 година Пеевски собственоръчно е подписал документ, с който се афишира за действителен притежател на дяловете на Verum, надлежно на IGWT и по едно и също време с това ги трансферира на адв. Александър Ангелов. Към комплекта документи има и копие от неговия паспорт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР