Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън изрази недоумение, че

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън изрази недоумение, че
Коментари Харесай

Клинтън порица Лондон за мълчанието за руска намеса в британската политика

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън изрази неразбиране, че изборите във Англия са единствено след месец, а държавното управление в Лондон още не е разгласило отчета за съветското въздействие в английската политика, съобщи Асошиейтед прес.

Тя сподели в изявление за Би Би Си, че обществото заслужава да знае какво има в този отчет, направен от парламентарната комисия по разузнаването и сигурността.

"Необяснимо и срамно ", съобщи Клинтън, която бе претендент за президент на Съединени американски щати през 2016 година, само че загуби от Доналд Тръмп. Според американското разузнаване Русия се е намесила в предизборната акция в Съединените щати, напомня Франс прес.

Докладът от 50 страници бе предаден на английския министър председател на 17 октомври след няколкомесечно следствие. Той още не е изработен обществено притежание макар апелите на ръководителя на комисията Доминик Грийв.

Според в. "Гардиън " отчетът преглежда опитите за съветска интервенция в акцията за референдума за Брексит през 2016 година

Министърът на финансите Саджид Джавид съобщи пред Би Би Си, че това закъснение е изцяло обикновено, поради деликатната информация, съдържаща се в документа.

Неговият заместител Риши Сунак сподели пред телевизия Ай Ти Ви, че има процедурен период, който би трябвало да се съблюдава, съобщи Ройтерс.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР