Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери обвини американския президент

...
Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери обвини американския президент
Коментари Харесай

Джон Кери обвини Тръмп в липса на здрав разум заради решението му за Иран

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери упрекна американския президент Доналд Тръмп, че е дал началото на " интернационална рецесия ", откакто Тръмп през вчерашния ден разгласи, че няма да даде зелена светлина на нуклеарното съглашение на шестте международни сили с Иран, подписано през 2015 година, оповестяват американски медии.

 Отпор против решението на Тръмп за Иран
Отпор против решението на Тръмп за Иран

Съединени американски щати нарушиха духа и буквата

Кери, който беше държавен секретар в администрацията на някогашния президент Барак Обама, акцентира, че решението на Тръмп страда от " неналичието на здрав разсъдък " и " зрялост " и " заплашва американските ползи в региона на националната сигурност ", както и ползите на съдружниците на Съединени американски щати.

Решението дали да се наложат още веднъж наказания против Иран в този момент би трябвало да бъде взето от Конгреса на Съединени американски щати, откакто Тръмп отхвърли да удостовери договорката с Ислямската република.

Кери прикани Конгреса да " бъде зрял и разумен и да работи според същинските ползи от гледна точна на националната сигурност на Америка " и да поддържа съглашението с Иран.

Междувременно Русия също прикани Съединени американски щати да не денонсират договорката с Иран, като не постановат нови наказания против Техеран.

 Рохани: Иран няма да се огъне
Рохани: Иран няма да се огъне

Ще сложи Съединени американски щати в изолираност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР