Бившият държавен секретар Хилари Клинтън каза в сряда, че докато

...
Бившият държавен секретар Хилари Клинтън каза в сряда, че докато
Коментари Харесай

Ексклузивно: Хилари Клинтън казва, че Тръмп вероятно е номиниран за GOP 2024, но Байдън все още може да го победи

Бившият държавен секретар Хилари Клинтън сподели в сряда, че до момента в който някогашният президент Доналд Тръмп е евентуално да бъде претендентът на републиканците за президент през 2024 година, тя има вяра, че президентът Джо Байдън към момента може да го победи, описвайки планувания реванш с остри думи.

„ Един ще унищожи нашата народна власт. Човек постоянно нарушава закона. Човек се обръща към най-лошото в нашата групова душeвност. Другият прави нещата “, сподели претендентът за президент на Демократическата партия за 2016 година в извънредно изявление за Кристиан Аманпур от CNN, което ще бъде излъчено в понеделник. „ Защо това е сложен избор? “

Байдън, продължи Клинтън, е приключил „ фантастична работа “, акцентирайки своите законодателни победи като големия пакет за разноски за инфраструктура от 2021 година и Закона за понижаване на инфлацията от 2022 година, който разреши на държавното управление да договаря за цените на медикаментите за получателите на Medicare. „ Но в случай че не желаете да бъдете за него всъщност, както съм аз, бъдете за него, тъй като алтернативата може да постави завършек на нашата народна власт “, сподели тя. — И не го споделям безгрижно.

Клинтън също направи някои от най-острите си мнения против Тръмп от 6 януари 2021 година, сравнявайки частта от базата на Републиканската партия, която към момента поддържа нейния противник от 2016 година, с „ фетиш “, добавяйки, „ може би би трябвало да има публично депрограмиране на членовете на култа. ”

„ И за жалост, толкоз доста от тези екстремисти, тези екстремисти от MAGA, одобряват своите марширащи заповеди от Доналд Тръмп, който няма никакво доверие по никакъв метод “, продължи Клинтън. " Той е в това единствено за себе си. "

Коментарите на Клинтън идват дни след историческо гласоподаване, което смъкна тогавашния ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти, оставяйки републиканските законодатели да се борят за заместител. Група от осем депутати от Републиканската партия, водени от консервативния представител на Флорида Мат Гец, се причислиха към демократите при гласуването 216-210.

Припомняйки си осемте години в Сената, Клинтън сподели, че „ нямаше тази дребна опашка от екстремизъм, която да се развява, знаете, да размахва кучето на Републиканската партия, както е през днешния ден “.

Отстраняването на Маккарти, сподели тя, даде да се разбере, че Републиканската партия е в „ безспорна обстановка на заложници с нейните най-екстремни членове “.

Клинтън сподели, че Маккарти е бил „ осъден “ от членовете на своята партия за това, че е „ направил вярното нещо “, като е прокарал законопроект за краткосрочно финансиране благодарение на демократите, който е предотвратил затварянето на държавното управление.

„ Той не продължаваше да бъде в плен на крайнодесните екстремисти. Така го смъкнаха. Беше доста дребен брой, като гледате вота. Но в този момент ние жънем следствията от неприятното им държание “, сподели Клинтън. Запитана дали демократите е трябвало да гласоподават за спасяването на Маккарти, тя акцентира, че това е било мъчно решение, само че групата не може да се довери на калифорнийския републиканец.

На въпроса за конгресмена Джим Джордан, който се кандидатира за ръководител, Клинтън разказа републиканеца от Охайо като „ един от основните водачи на цирка “ в Републиканската партия.

„ В един миг би трябвало да има ответна реакция против контрола, който има тази дребна група екстремисти. И не знам кой ще управлява това, само че да се надяваме, че който и да стане новият представител, ще го направи.

Клеър Калзонети от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР