Бившият дългогодишен полузащитник на Челси и националния отбор на Нигерия

...
Бившият дългогодишен полузащитник на Челси и националния отбор на Нигерия
Коментари Харесай

Абрамович към играч, чийто баща отвлекли: Искаш ли да пратя мои хора?

Бившият дълготраен полузащитник на Челси и националния тим на Нигерия Джон Оби Микел разкрива в изявление фамилната драма, за която малко на брой знаеха.

36-годишния африканец, който завърши кариерата си през 2021 година, игра за националния тим до 2019 година, а година по-рано бе на международното състезание в Русия. По същото време татко му беше похитен!

В първия мач от Мондиал 2018 Нигерия загуби от Хърватия в Калининград с 0:2. Микел игра 88 минути като титуляр. Шест дни по-късно отборът му се наложи с 2:0 над Исландия, а Микел прекара целия мач на терена. Следва двубой с Аржентина, часове преди който идва ужасната вест.

“Chelsea were very supportive. ”

“Roman [Abramovich] said ‘if you want, I can send people over, I can get your dad out.’ ”

John Obi Mikel reveals how former Chelsea owner Roman Abramovich offered to help get his father after being kidnapped
— talkSPORT (@talkSPORT)

" Трябваше да играем с Аржентина и два часа преди мача телефонът ми звънна. Брат ми ми се обади, с цел да каже, че татко ми е похитен. Предстоеше да играя един от най-важните мачове в моята кариера... Не можех да изляза от стаята, не можех да кажа на никого. Бях самичък половин час и мислех какво да върша. Трябваше да играем с Лионел Меси и Аржентина ", споделя Оби Микел пред " Толк спорт ".

Тогавашният притежател на някогашния му клуб Челси - Роман Абрамович незабавно му е предложил помощ, написа btvsport. Той не разкри дали е приел съветският магнат да " изпрати свои хора ".

" Абрамович единствено ме попита: " Искаш ли да изпратя няколко хора там? Защото, в случай че ги изпратя, те ще спасят татко ти! " Попитах го по какъв начин счита да го направи и той отговори: „ Не се тревожи за това, просто ти споделям, че това е алтернатива, мога да го направя. "

В последна сметка историята приключва с благополучен край.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР