Бившият червен депутат, създател и дългогодишен член на Агенцията за

...
Бившият червен депутат, създател и дългогодишен член на Агенцията за
Коментари Харесай

Социалист с разкрития за крадливата приватизация

Бившият червен народен представител, основател и дълготраен член на Агенцията за следприватизационен надзор Руси Статков на прави убийствени разкрития за кражбите на пари и активи посредством раздържавяването, оповестява ПИК.

Прогоненият от Общинския съвет на партията в Монтана социалист предвижда изхода от вътрешнопартийните избори за водач на столетницата. "Аз се съгласих на диалога през днешния ден, тъй като тук въпросът е не кой е крив и кой е прав, а тъй като би трябвало да живеем като хора ", означи Статков.

Той съобщи, че по време на ръководството на Жан Виденов е осъществена така наречен всеобща приватизация, чиято цел е била да направи по-голяма част от хората акционери.

Руси Статков означи, че съгласно него приватизацията и реституцията у нас са били противоконституционни. "Тези, които трябваше да вършат този развой, трябваше да имат тактика. Защото едни хора, които са били в управителни препоръки по политически аргументи след 10 ноември, получиха много, а служащите не получиха опция за присъединяване ", означи той.

Статков съобщи, че противозаконните приватизационни покупко-продажби би трябвало да бъдат развалени, а виновниците за приватизацията да бъдат съдени. "Това бе един тип геноцид. Бяха премахнати работните места и приходите на милиони хора. бяха обезсмислени професионалните подготовки на доста хора ", съобщи той.

И добави, че след 1990 година покупко-продажби, които са в несъгласие с публичния интерес, са оскъдни. До 2002 година са предоговаряни стотици покупко-продажби без учредения и претекстове, без платена цена.

"По оценка на активите на Национален статистически институт от 1991 година 130 милиарда съществени фондове, което значи 130 милиарда $. Общата сметка, която аз върша за себе си, тъй като до момента никой не я е правил - 12 милиарда са влезнали в хазната. Ограбването е голямо. Геноцид! ", акцентира още веднъж Статков.

Той означи, че Агенцията за следприватизационен надзор е проверила голямо количество приватизационни покупко-продажби. "В резултат на всичко това ние създадохме голям масив, заведохме над 4000 каузи, осъдихме огромна част от купувачите. От тия, които бяхме осъдили, ние събрахме 1 милиард ", означи Статков.

"Един от основателите на прехода - Иван Костов написа книга, в която си призна: "Народът не искаше това ". Обещаваха на хората Канарски острови, само че това беше една гигантска машинация, едно облагодетелстване на стеснен кръг от хора. С чия съвест можем да съдим тия неща и по какъв начин ще живеем по-нататък?! Такова общество не може да бъде трайно и изобщо не може да бъде общество ".

Статков означи, че ще изиска среща с основния прокурор по тази тематика - да се преразгледат всички противозаконни приватизационни покупко-продажби. "Въпрос на организация, воля и деяние ", уточни той.

Руси Статков означи, че и приватизацията на самолетна компания "Балкан ", и тази на "Булгартабак " са били порочни.

"Въпросът е до каква степен РМД-тата са съответствали на конституцията. И за какво те са дали преимущество на едни хора за сметка на други ", съобщи още Статков и добави: "Големият проблем е по какъв начин ще мотивираме хората при тази голяма неправда. Не са луди тези хора, които са желаели да получат нещо. Проблемът е бил, че държавниците са го позволили. Ако можем да кажем, че тия хора са били държавници ", разяснява той.

Сделката "Кремиковци " той дефинира като незаконосъобразна, за хотел "Рила " - има несъгласие, там явно е действано със заобикаляне на закона.

Запитан за какво е бил изпъден от Общинския съвет на Българска социалистическа партия в Монтана, той отговори: "Не желая да поставям квалификации, на желая да заблуждавам под знаменател и да споделям на всички хора - вие се еди-какви си. Получи се такава обстановка, при която аз бях депутат от Българска социалистическа партия и по едно и също време с това - член на Оценка за съвместимост в Монтана. Но внезапно се оказа, че в тази организация има "мъртви души ", с цел да може да се направи посланичество. И аз през последните 17-18 години съм провокирал няколко инспекции по това. Ние имахме огромни проблеми. Това е едно голямо закононарушение в чисто човешки проект. И това го прави формулата, която се откри в Българска социалистическа партия - да си във властта, без значение, че имаш правилник. Всички управления си затваряха очите за това ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР