Бившият британски премиер Тони Блеър призова Европейския съюз да реформира

...
Бившият британски премиер Тони Блеър призова Европейския съюз да реформира
Коментари Харесай

Още има шанс да се спре Брекзит, смята Блеър


Бившият английски министър председател Тони Блеър прикани Европейския съюз да реформира имиграционната си политика, с цел да накара Обединеното кралство да си промени позицията за Brexit, осведоми " Франс прес ", предадоха БГНЕС и Нова ТВ. Той сподели, че към момента има време напускането на Общността, което ще донесе вреди, да бъде избегнато.

Блеър е водеща фигура срещу решението на Англия да напусне Европейски Съюз. Според него страната му може да бъде уверена да остане, в случай че опасенията й по отношение на миграцията и други въпроси изчезнат и прикани европейските водачи да поемат самодейността и " да ни изведат от задънената улица на Brexit”.

Той е вторият някогашен английски министър председател, декларирал позиция след тази на Джон Мейджър, който сподели, че британците би трябвало да получат втора опция да гласоподават за участието в Европейски Съюз, тъй като първия път са били подведени.

Блеър също поддържа апела за второ гласоподаване и сподели, че Англия би трябвало " да има последната дума, без значение каква договорка бъде договорена”. Според него европейските водачи може да трансформират решението на британците. " Европа е наясно, че се нуждае от промени. Реформите в Европа са основни, с цел да накарат британците да трансформират решението си”, сподели Блеър в тирада в Брюксел.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР