Бившият британски премиер Борис Джонсън разказа как западните държави са

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън разказа как западните държави са
Коментари Харесай

Джонсън: Франция не вярваше за войната, а Германия смяташе, че е по-добре Украйна да се предаде

Бившият английски министър председател Борис Джонсън описа по какъв начин западните страни са гледали на възможна съветска инвазия в Украйна преди 24 февруари и по какъв начин са трансформирали отношението си по-късно. Той открои три водещи страни от Европейски Съюз в коментар пред CNN Portugal, който надали ще бъде посрещнат задушевно в европейските столици.
Джонсън съобщи, че Франция е " отричала " вероятността за съветска инвазия в Украйна и упрекна немското държавно управление, че в началото е предпочело бързото проваляне на украинската войска пред дългия спор.

" Това беше голям потрес... наблюдавахме по какъв начин се струпват тактически групи от съветски войски, само че другите страни имаха доста разнообразни визии ", съобщи Джонсън.
Бившият английски министър председател акцентира, че по-късно страните от Европейски Съюз са се обединили към Украйна и са почнали да я поддържат. Въпреки това, сподели той, преди съветската инвазия позициите на съдружниците са се разминавали.
Например в избран миг Германия е считала, че в случай че избухне война, за Украйна ще бъде по-добре да се съобщи. " В един миг Германия смяташе, че в случай че се стигне до инвазия, което би било злополука, ще е по-добре тя да завърши бързо и Украйна да се съобщи ", сподели Джонсън. Според него този метод се изяснява с " най-различни стопански аргументи ".

" Не можех да поддържа това, смятах, че това е пагубен метод да се огледа на нещата. Но мога да схвана за какво са мислили и чувствали по този начин ", продължава Джонсън.
До последния миг Франция не е вярвала във опцията за съветска инвазия в Украйна. " Няма подозрение, че французите до последния миг отказваха да повярват ", твърди някогашният английски министър-председател.
Френският президент Еманюел Макрон застана отпред на напъните на Европа да разубеди Владимир Путин да нахлуе в Украйна, като го посети в Кремъл единствено няколко седмици преди съветският водач да подреди на войските си да влязат в страната. В края на март на началника на френското военно разузнаване военачалник Ерик Видауд беше подредено да се отдръпна от поста си частично поради това, че " не е съумял да планува " съветското навлизане в Украйна, напомня Си Ен Ен.
Джонсън разкритикува и първичната реакция на Италия на опасността от инвазия. Той съобщи, че нейното държавно управление - по това време ръководено от Марио Драги - " на един стадий просто сподели, че няма да може да поддържа позицията, която ние заемаме ", поради " голямата " им взаимозависимост от съветските въглеводороди.
След нахлуването на Русия отношението на европейските водачи към войната се промени, споделя Джонсън.
" Това, което се случи, беше, че всички - германци, французи, италианци, всички, (президентът на САЩ) Джо Байдън - видяха, че просто няма различен избор. Защото не можеше да се договаря с този човек (Путин). Това е основният миг ", споделя някогашният английски министър-председател, като прибавя, че " Европейски Съюз се е справил ослепително " в опълчването си на Русия от този момент насам.
" След всичките ми паники... приписвам дължимото на метода, по който Европейски Съюз работи. Те бяха единни. Санкциите бяха строги ", продължи Джонсън.
След началото на съветската инвазия в Украйна Германия, Франция и Италия декларираха поддръжката си за Киев. Те се причислиха към глобите против Русия, доставят Украйна с оръжие и дадоха обещание да оказват помощ за възобновяване на страната след войната.
Борис Джонсън бе министър-председател на Обединеното кралство в интервала 2019-2022 година
По време на мандата си Джонсън постоянно подлагаше на критика съветската инвазия и откри близки връзки с украинския президент Володимир Зеленски. Джонсън беше заставен да подаде оставка през юли, откакто многократни кавги потопиха репутацията му и накараха десетки негови министри да подадат оставка.
Джонсън съобщи пред Си Ен Ен, че Зеленски е бил " безусловно извънреден " в своето управление. " Той е доста самоуверен човек. Мисля, че историята на този спор щеше да бъде изцяло, изцяло друга, в случай че той не беше там ".
Той добави, че " в случай че Украйна реши да стане член на Европейски Съюз, би трябвало да го направи. и мисля, че това ще бъде нещо положително за Украйна ", като ѝ помогне да реализира политически и стопански промени (Киев подаде молба за присъединение към блока по-рано тази година).
Джонсън беше сменен на Даунинг стрийт №10 от Лиз Тръс, която имаше най-краткия мандат от всички английски министър-председатели. Нейният пагубен седемседмичен мандат бе потънал от " минибюджет ", който стресна пазарите и накара международните финансови организации да изпаднат в паника.
В евфемистична рецензия на този минибюджет Джонсън съобщи: " Това е нещо все едно аз да изсвирвам на пиано. Отделните ноти звучат напълно добре, само че не са в верния ред и в вярното време. "
Лиз Тръс бе сменена от трансформиралия се в политически противник на Джонсън финансов министър Риши Сунак, който в събота посети Киев за първи път като министър-председател на Англия, напомня Си Ен Ен.
 
 
22 Ное 2022261022 Ное 2022625721 Ное 2022552321 Ное 2022656217 Ное 2022792115 Ное 20228681Коментарибойкот на всичко англосаксонско23 Ное 2022 12:12ч.
Тоя душевно болен вид още не е схванал кое беше най-хубавото за Украйна. Най-доброто беше да отхвърли всякаква настойчивост на тия колониални убийци и умерено и далновидно да се причисли към ония, които в действителност й мислят положителното - народите от съветския свят. Вместо това тя се втурна като последния глупак да избавя със стотици хиляди жертви егоистичните ползи на короната и американския световен хегемонизъм. На всичкото от горната страна ние плащаме от джоба си със скъпите горива и неудържимата инфлация прищевките на тия човеконенавистни буржоазен изроди.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Народеее????23 Ное 2022 12:13ч.
Има една дума за тях! УБИЙЦИ! УМНИТЕ ХОРА ЩЕ РАЗБЕРАТ..
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022214119 Ное 202265718 Ное 2022199224 Sep 20222887
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР