Бившият британски премиер Борис Джонсън днес изненадващо посети Киев, срещна

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън днес изненадващо посети Киев, срещна
Коментари Харесай

Борис Джонсън посети Киев, обеща подкрепа от Великобритания

Бившият английски министър председател Борис Джонсън през днешния ден изненадващо посети Киев, срещна се с президента Володимир Зеленски и даде обещание, че Англия " ще поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", заяви Ройтерс.
Прочетете още
Джонсън, който напусна поста си през септември вследствие на поредност от кавги, беше министър председател по времето, когато Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година и се опита да сложи Лондон в ролята на главен западен съдружник на Киев.

По време на пътуването си Джонсън посети Бородянка и Буча, предградията на украинската столица, които станаха нарицателно за зверства, когато съветските войски се насочиха към Киев в първата фаза на нашествието, преди да бъдат отблъснати.

" Мога да ви кажа, че Обединеното кралство ще се придържа към Украйна колкото дълго е належащо ", сподели Джонсън на кмета на Буча.

" Вие ще спечелите и ще прогоните всички руснаци от страната ви, само че ние ще сме до вас в дълготраен проект. И също по този начин ще желаеме да ви помогнем за възобновяване ", сподели Джонсън, говорейки посредством преводач.

Джонсън отхвърли догатките, че активността му в Украйна може да се преглежда като подкопаване на позициите на английския министър председател Руши Сунак.

Докато беше на поста си, Джонсън посети Киев няколко пъти и постоянно се е обаждал на Зеленски, напомня Ройтерс. Агенцията показва, че до момента в който във Англия към тогавашния министър председател се показваха скандал след скандал, той си  спечели необятна известност в Украйна, където стана прочут измежду популацията като   " Борис Джонсънюк ". 

В Киев Джонсън беше посрещнат персонално от Зеленски и редица високопоставени чиновници, в това число външния министър и шефа на президентската канцелария.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР