Бившият британски офицер Джеймс Ле Месурие, познат като основател на

...
Бившият британски офицер Джеймс Ле Месурие, познат като основател на
Коментари Харесай

Патолозите в Турция не откриват улики смъртта на основателя на Белите каски да е насилствена

Бившият английски офицер Джеймс Ле Месурие, прочут като създател на " Белите каски " в Сирия, е умрял в резултат на обща контузия, типична за рухвания от огромна височина, осведоми БГНЕС, базирайки се на BBC
Съдебните лекари в Истанбул, където британецът беше открит мъртъв, пред дома си в квартал Бейоглу, споделиха още, че не е била открита ДНК от други хора.
Според частният ефирен канал NTV, токсикологичният отчет посочил, че Джеймс Ле Межурър е взел приспивателни.
Миналата седмица, турската държавна информационна организация Anadolu цитира брачната половинка на британеца, шведката Ема Винберг, че той обмислял самоубийство и преди гибелта си почнал да взима медикаменти за " мощен стрес ".
" Белите каски " са наричани още Сирийската гражданска отбрана. Те оказват помощ на цивилните, които живеят в териториите отвън контрола на държавното управление в Дамаск, изключително на потърпевшите от военните дейности. Организацията е притежател на редица интернационалните награди, а режимът на Башар Асад и неговите съдружници от Русия и Иран я упрекват, че оказва помощ на терористи. Седмица преди гибелта на Джеймс Ле Месурие, външното министерство на Русия го упрекна, че е някогашен сътрудник на тайните служби на Англия, познати като МИ-6. Посланикът на Англия в Организация на обединените нации отговори, че това " изрично не е правилно ".
Джеймс Ле Месурие получи медал от Кралицата на Англия през 2016 година за " работа в интерес на Сирийската гражданска отбрана и опазването на цивилните в Сирия. "
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР