Бившият бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва, който беше

...
Бившият бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва, който беше
Коментари Харесай

Лула да Силва решен да докаже невинността си

Бившият бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва, който беше освободен на 8 ноември след изтърпяването на 580 дни затвор, съобщи, че продължава правната и политическа борба, с цел да потвърди невинността си , съобщи Prensa Latina.
 Лула да Силва на независимост поради правосъдно решение?
Лула да Силва на независимост поради правосъдно решение?

Излежава присъда за корупция

" Трябва да потвърдя, че всички правосъдни процеси против мен са заблуди, неистини, измислици освен от медиите, само че и от публичното министерство и арбитър Серхио Моро ", сподели Лула пред в. " Ел Паис-Бразил " в четвъртък.

Той съобщи, че също по този начин желае да помогне за възобновяване на Работническата партия и да я приготви за общинските избори през 2020 година и за президентските през 2022 година.

74-годишният Лула да Силва беше вкаран в пандиза през април 2018 година, откакто беше наказан за корупция и пране на пари. Първоначалната му присъда от 12 години беше по-късно понижена на 8 години и 10 месеца.
 Хиляди посрещнаха Лула да Силва на независимост
Хиляди посрещнаха Лула да Силва на независимост

Бившият президент на Бразилия напусна пандиза

Върховният съд реши , че изтърпяването на наказването затвор за престъпно закононарушение може да стане, едвам откакто бъдат изчерпани всички благоприятни условия за обжалване. Затова арбитър разпореди, че Лула да Силва би трябвало да бъде освободен.

Спред районен съд обаче присъдата му няма да бъде анулирана, а съдии желаят експрезидента зад решетките за 17 години.

Тази присъда обаче няма да засегне освобождението на някогашния президент. Според юрист Кристиано Занин, който е част от защитния екип на Лула, той ще апелира решението, като смята, че решението районния съд е несъвместимо с това , което Федералният висш съд постанови във връзка с реда на окончателните обвинявания по делата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР