Бившият бос на вай-мощния престъпен синдикат в японската якудза Ямагучи-гуми“,

...
Бившият бос на вай-мощния престъпен синдикат в японската якудза Ямагучи-гуми“,
Коментари Харесай

Заловиха по татуировката японски якудза, изчезнал преди 15 г.

Бившият необут на вай-мощния незаконен профсъюз в японската якудза „ Ямагучи-гуми “, който се крие от управляващите от 14 години, бе задържан в Тайланд, заяви „ Банкок пост “, представен от ТАСС.

74-годишният Синехару Сираи е бил арестуван в централната провинция Лопбури, където живеел с тайландската си жена. Изданието напомня, че Сираи е бил разгласен за интернационално търсене през 2003 година по обвиняване за скрит план, при който е погубен един от основен водач на конкурентна мафиотска формация.

Властите влезнали в дирите на избягалия мафиот с помощта на инцидентно оповестена във Facebook фотография на тайландски консуматор преди година. На нея се вижда гол до кръста мъж с голям брой татуировки, присъщи за членовете на якудза.

През последните години Япония още веднъж се сблъсква с активизирането на локалната мафия якудза, провокирано от разкола в „ Ямагучи гуми ”. Отделилите се от клана членове сътвориха своя формация „ Кобе гуми ”. Разцеплението стана през 2015 година, след което имаше конфликти и престрелки сред членовете на двете групировки.

В момента " Ямагучи-гуми " има към 14 000 членове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР