Бившият астронавт на НАСА Франк Борман, който ръководи първата космическа

...
Бившият астронавт на НАСА Франк Борман, който ръководи първата космическа
Коментари Харесай

Франк Борман: Почина астронавтът на НАСА, който ръководи лунната мисия на Аполо 8

Бившият астронавт на НАСА Франк Борман, който управлява първата галактическа задача към Луната на Аполо 8, умря.

Той умря в Билингс, Монтана, на 95 години, сподели организацията.

господин Борман и двама негови сътрудници астронавти бяха първите хора, видели противоположната страна на Луната по време на експедицията на Аполо 8 през 1968 година

Администраторът на NASA Бил Нелсън си спомни господин Борман като „ един от най-хубавите в НАСА “ и „ същински американски воин “, в действителност предан на работата си.

„ Любовта му през целия живот към авиацията и проучването беше надмината единствено от любовта му към брачната половинка му Сюзън ", сподели той.

" Франк познаваше силата на проучването, която се съдържа в обединяването на човечеството, когато сподели: " Изследването в действителност е същността на човешки дух.' "

Аполо 8 беше основополагаща задача, тъй като това беше първият път, когато хората напуснаха орбитата на Земята, губейки от взор родната си планета.

Мисията на НАСА, която излъчи на милиони хораСнимката на Earthrise, която провокира придвижване за запазване на околната среда

Именно на тази експедиция се появи емблематичната фотография Earthrise, показваща Земята, окачена над лунната повърхнина на Луната, беше взето от сътрудника на господин Борман Уилям Андерс.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР