Бившият американски президент Доналд Тръмп заведе дело за 100 милиона

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп заведе дело за 100 милиона
Коментари Харесай

Тръмп съди племенницата си Мери и „Ню Йорк таймс“ за 100 милиона долара

Бившият американски президент Доналд Тръмп заведе дело за 100 милиона $ против отчуждената си племенница Мери Тръмп и вестник „ Ню Йорк таймс “, оповестява БГНЕС. Причината – изявленията на данъчните заявления на някогашния американски държавен глава.

В делото, заведено в окръг Дъчис, щата Ню Йорк, се споделя, че репортерите на „ Ню Йорк таймс “ Сюзън Крейг, Дейвид Барстоу и Ръс Бьотнер са провели „ просторен кръстоносен поход, с цел да получат поверителната данъчна документи на Доналд Тръмп “.

„ Подсъдимите са взели участие в подъл скрит план, с цел да получат поверителни и деликатни записи, които са употребявали за своя лична полза и са употребявали като средство за подправено легитимиране на оповестените им произведения “, се споделя в делото, като се твърди, че те са „ стимулирани от персонална възмездие. "

„ Ню Йорк Таймс “ и тримата публицисти получиха „ Пулицър “ през 2019 година за следствието на финансите на семейство Тръмп, което съгласно борда на премията „ Пулицър “ „ развенчава изказванията му за лично благосъстояние и разкрива бизнес империя, изпълнена с укривания на налози “.

Искът на Тръмп на 27 страници твърди, че репортерите на „ Ню Йорк Таймс “ „ безмилостно са издирвали племенницата му Мери Л. Тръмп и са я убедили да изнесе протоколите от адвокатската адвокатска фирма и да ги съобщи на вестника “.

Мери е щерка на най-големия брат на Тръмп - Фред Тръмп-младши - който умря през 1981 година от затруднения заради алкохолизъм.

В записките си от 2020 година „ Твърде доста и в никакъв случай задоволително: по какъв начин моето семейство сътвори най-опасния човек в света “, тя разкри, че е главният източник за следствието на „ Ню Йорк таймс “.

Репортерът Крейг написа в Туитър рано в сряда: " Почуках на вратата на Мери Тръмп. Тя отвори. Мисля, че това се назовава публицистика. "

Бившият президент желае 100 милиона $ обезщетение и вреди, както и всички доходи от книгата на племенницата си.

Президентите на Съединени американски щати не са задължени по закон да разкриват детайлности за персоналните си финанси, само че всеки американски водач след Ричард Никсън го е правил, отбелязва Агенция Франс Прес.

„ Отразяването на налозите на Доналд Тръмп от„ Ню Йорк таймс “ оказа помощ за информирането на жителите посредством педантично информиране по тематика от максимален публичен интерес “, съобщи Даниел Роудс Ха, говорителка на вестника, в изказване, представено от американските медии. " Това дело е опит да се заглушат самостоятелните новинарски организации и ние планираме енергична отбрана против него. "  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР