Бившият американски президент Барак Обама произнесе в петък пламенна реч,

...
Бившият американски президент Барак Обама произнесе в петък пламенна реч,
Коментари Харесай

Обама с мащабен призив за борба с климатичните промени

Бившият американски президент Барак Обама произнесе в петък пламенна тирада, с която насочи вик към света да прегърне чистата сила и да предотврати последствията от климатичните промени. В Аржентина Обама се обърна към публиката си, състояща се от министри, бизнес водачи и млади природозащитници, припомняйки им, че точно те са специфичното потомство, което има силата и иновативността да поправи положението на планетата, съобщи БГНЕС.

" Това към този момент не е някаква нечиста сделка, не е проблем, който може да се остави на назад във времето, това е сегашното ни. И в случай че се възползваме от този сериозен миг, имаме опцията да забавим или даже да спрем една наклонност с пагубен край”, съобщи Обама и добави, че не желае хората " да обрекат децата си на едно непоправимо бъдеще” посредством бездействието си. " Ние сме първото потомство, което става очевидец на резултата от климатичните промени, само че и сме последното, което може да стори нещо по въпроса”, сигнализира някогашният държавен глава.

В речта си Обама насочи и деликатна рецензия към решението на сегашния президент Доналд Тръмп да изтегли Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата, само че и изрази убеденост, че " Съединени американски щати ще реализиран своите цели макар другия метод на актуалната администрация.” " Защото доста от това, което направихме, в този момент е неразделна част от нашата стопанска система и нашата просвета, тъй като нашите щати и градове, нашите университети, нашите най-големи компании са решени да продължат напред в името на бъдещите генерации ", аргументира се Обама.

Двудневната конференция " Зелена стопанска система " в централния град Кордоба включва необятен набор от специалисти в региона на екологията, в това число Нобеловия лауреат Едмънд Фелпс, които поддържат тезата, че битката за чистата сила би трябвало да се води освен от държавните управления, само че и от предприемачите и елементарните хора. Обама изключително има вяра, че е значимо младежите да " схванат, че това не е просто работа за политиците " и да не отхвърлят научните доказателства.

" Ние би трябвало да образоваме нашите другари, нашите фамилии, нашите сътрудници и да опишем какво е заложено. Трябва да приказваме в кметствата и в църквите. Длъжни сме да се обърнем против тези, които биха се пробвали да популяризират неправилна информация и да отхвърлят науката. ", безапелационен бе демократът и даде за образец медията " Фокс Нюз”, която се пробва да убеди аудиторията си, че " изменението на климата не е кой-знае-какъв проблем.” " Ако можем да погледнем оттатък дневния цикъл на новините и да помислим за главните неща, за въздуха, който децата ни дишат. Ако това е нашият фокус и ние сме подготвени да го сложим над всичките си краткосрочни ползи, то няма да е прекомерно късно ", заключи Обама.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР