Бившият аерокосмически инженер на НАСА Харолд Уайт е направил откритие,

...
Бившият аерокосмически инженер на НАСА Харолд Уайт е направил откритие,
Коментари Харесай

Учен успя да изкриви пространството и времето

Бившият аерокосмически инженер на НАСА Харолд Уайт е направил изобретение, което става първото в света пробно удостоверение на действителността на по този начин наречения уарп мехур, или мехур на Алкубиере*. Статия за проучването е оповестена още през юли т.г. в рецензираното научно издание. Това може да отвори пътя на човечеството към звездите със свръхсветлинна скорост, оповестява.

Харолд Уайт е запалянко и работи по редица перспективни планове по контракт с DARPA, в това число и върху уарп мотор, като паралелно развива своя лична неправителствена организация Limitless Space Institute (LSI). Съчетанието сред личните му проучвания, работата по LSI и осъществяването на една от стратегиите по контракта с DARPA е довело до необикновено изобретение – да види раждането на уарп мехур там, където другите учени не са обърнали внимание на това събитие.

За DARPA Уайт организира проучвания на за разнообразни геометрични структури. Този резултат е забавен с това, че на микрониво разрешава да се проявят избрани квантови феномени във тип на взаимно привличане на два обекта под действието на свободно раждащи се и изчезващи частици във вакуум.
Учени накараха времето да потече по едно и също време напред и обратно
Физици откриха, че в някои квантови системи времето може да се движи по едно и също време напред и обратно. Описанието на проучването е публикув...

По време на разбор за разпределянето на силата за една от конфигурациите се оказало, че разпределянето на силата подхожда на концепциите на физика теоретик Мигел Алкубиере за опцията за битие на уарп мехур, а това е път към ръкотворното деформиране на пространството и придвижване със скорост, по-висока от светлинната. Това още повече затвърдило убедеността на Харолд Уайт, че уарп моторите един ден ще станат действителност.



„ При осъществяване на разбора в границите на плана, финансиран от DARPA, за оценка вероятната конструкция на плътността на силата, присъстваща в пространството на Казимир, както предсказва модела на динамичния вакуум, е открита микро/наномащабна конструкция, която предсказва негативно систематизиране на плътността на силата, близо до съответните условия на метриката на Алкубиере “, се споделя в рецензията към публикацията на Харолд Уайт.

За удостоверение на резултата Уайт предлага да се организира опит с цилиндър с диаметър 4 мкм със сфера с диаметър 1 мкм в центъра. Изучаването на триизмерното систематизиране на плътността на силата вътре и към тези обекти ще разреши да се удостовери или опровергае неговото изобретение. Самият Уайт получава финансиране от DARPA за други проучвания и той няма да прави опити с бюджетни средства. Този път е отворен за всички искащи да влязат в историята.

------------
Българин реши 100-годишна задача на Айнщайн
30-годишен българин реши 100-годишна задача по квантова физика и даде отговор на спор сред Алберт Айнщайн, Ервин Шрьодингер и Нилс Бор...

* Физикът Мигел Алкубиере показва през 1994 година публикацията „ Движението, изкривяващо пространството: свръхбързо придвижване в границите на теорията на относителността ”. В нея той разказва, че галактически транспортен съд може да се движи с колкото желае огромна скорост, в случай че изкривява пространството към себе си. Разширявайки пространство-времето пред кораба и стеснявайки го откъм гърба, може да се доближи голяма скорост.

Разполагайки обекта сред две области на пространство-времето – разширяващо се и стесняващо се, Алкубиере предлага да се сътвори самобитен тримерен мехур (т.нар. мехур на Алкубиере), в който е допустимо преместването със свръхсветлинна скорост. Идеята на математика е в това, че не се преодолява скоростта на светлината, а се свива самото пространство, като по този метод се понижава дистанцията до задачата.

Вследствие на това ще се сътвори резултат на придвижване, а самият транспортен съд в мехура може да е имобилен. Това не нарушава теорията на относителността, защото в придвижване ще бъде самото пространство, а не физическият обект – б.р.



Изображение: Harold White

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР