Бившият абсолютен шампион в супер-средна и лека-тежка категория Андре Уорд

...
Бившият абсолютен шампион в супер-средна и лека-тежка категория Андре Уорд
Коментари Харесай

Андре Уорд намекна за завръщане, но в тежка категория?

Бившият безспорен първенец в супер-средна и лека-тежка категория Андре Уорд (32-0, 16 КО) разгласява няколко забавни известие в обществените мрежи през миналата вечер.

"Претеглих се нощес на 90 кг. Всичко е мускули, давам обещание! Работя старателно ", съобщи британеца в първата си обява.

Миг по-късно Уорд пусна още едно известие, което даде на почитателите му да схванат, че той работи върху нещо "специално ".

"Работим върху нещо особено ", добави той.

33-годишнят Уорд се отдръпна от бокса предходната година, няколко месеца откакто отхвърли Сергей Ковалев посредством механически нокаут в осмия рунд в техния реванш през юни. С отдръпването си той оваканти трите си трофеи в лека-тежка категория, които към този момент имат своите нови притежатели - Ковалев (WBO), Артур Бетербиев (IBF) и Дмитрий Бивол (WBA).

Още преди да се отдръпна, Уорд и неговият треньор Върджил Хънтър обсъждаха опцията да преминат в тежка категория, с цел да преследват международна купа там. Уорд в никакъв случай не е криел обстоятелството, че най-голямата му фантазия е да завоюва купа в тежка категория.

Също преди да се пенсионира, Уорд споделил на известния ефирен анализатор Джим Лампли, че ще даде всичко от себе си, с цел да се изправи против първенеца на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО).

"Няколко седмици работихме с него в малкия екран, където той имаше ролята на експертен коментатор. Вървяхме напред-назад по студията и той ми описа за борбите, които би го заинтересували. Уорд съответно ми съобщи по какъв начин би победил Антъни Джошуа в дуел сред двамата в тежка категория ", съобщи Лампли.

Дали Уорд ще направи неочакван ход и ще се завърне от пенсия, с цел да опитва шанса си в тежка категория, към момента не е ясно. Със сигурност обаче ще му бъде мъчно да си уреди борба с Антъни Джошуа, защото опашката от искащи някогашни и сегашни първенци е много дълга.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР