Бившия борец Пламен Пенев, който загина на 30 декември след

...
Бившия борец Пламен Пенев, който загина на 30 декември след
Коментари Харесай

Аутопсията на Пламен Пенев потвърди, че е задушен от полицаите при ареста

Бившия герой Пламен Пенев, който почина на 30 декември след гонка с полицията в Стара Загора, е умрял, тъй като е бил задушен при ареста. Няколкото служители на реда, които са го арестували, са го затиснали по подобен метод, че той не е можел да си е поема въздух и това е довело до гибелта му. Това са резултатите от аутопсията на Пенев, осъществена от трима правосъдни медици, оповестява " Сега " като се базира на източници от проверяващите.
 
Заключенията на медиците още не са завършени в експертиза, само че това е въпрос на дни. Днес и на следващия ден трима следователи от Националната следствена работа са в Стара Загора, с цел да разпитват служителите на реда, взели участие във съдбовната акция.
 
Според наредбите и вътрешните правила на Министерство на вътрешните работи за гонене на коли и задържане на лица, методът на деяние на полицията в Стара Загора е неприемлив, защото подлага на риск живота освен на преследваните, а и на служителите на реда и на инцидентно попаднали на мястото жители.
 
Директорът на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора старши комисар Лазар Христов не е дал отговор дали в колата на умрелия Пенев е открит нож, за какъвто се твърди в сигнала, подаден на тел. 112, станал причина за преследването и задържането му.
 
Часове по-късно Министерство на вътрешните работи разгласи, че двама чиновници от ОДМВР – Стара Загора са краткотрайно отстранени от служба поради преследването, приключило със гибелта на 58-годишния Пламен Пенев.
 
Във връзка със случая от 30.12.2023г. в ОДМВР – Стара Загора са разпоредени две инспекции. На база на открити данни за тежки нарушавания на служебната дисциплинираност и бяха формирани дисциплинарни производства по отношение на двама чиновници.
 
Младшите инспектори от Първо и Второ районно управление (на МВР) в Стара Загора ще бъдат краткотрайно отстранени от служба до привършване на инспекциите. Междувременно някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов, който е юрист на околните на Пенев, изиска Министерство на вътрешните работи да огласи незабавно сигнала на младежите, от който потеглят полицейските дейности.
 
Това би трябвало да стане, с цел да се разбере истината към случилото се във съдбовната нощ, разгласи още той пред Българска национална телевизия. По информация на " Сега " прокуратурата ще изиска от Министерство на вътрешните работи записа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР