Бившия американския дипломат Марк Фогел е осъден на 14 години

...
Бившия американския дипломат Марк Фогел е осъден на 14 години
Коментари Харесай

Руски съд наказа с 14 г. в затвор бивш американски дипломат за трафик на наркотици

Бившия американския посланик Марк Фогел е наказан на 14 години затвор за " огромна " контрабанда на канабис от Московси съд. 

Русия и Съединените щати постоянно влизат в спор във връзка с задържането на жители на другата страна и от време на време си ги разменят в подиуми, напомнящи за Студената война.

Присъдата идва в миг, когато връзките сред Москва и Запада , изключително Вашингтон, са напрегнати, откакто Москва стартира войната в прозападна Украйна.

" Американският жител Марк Фогел беше приет за отговорен ", се споделя в изказване на съда в Химки късно в четвъртък.

В него се споделя, че Фогел е направил " контрабанда на опиати в огромни размери ", като е пресякъл съветската граница, както и " нелегално предпазване на опиати в огромни размери без комерсиална цел ".

През януари съветските управляващи оповестиха, че Фогел е бил задържан от митнически чиновници , откакто дошъл от Ню Йорк със брачната половинка си на летище " Шереметиево " в Москва.

" По време на митническите инспекции в багажа му са открити марихуана и хашиш ", обявиха формалните лица, като прибавиха, че опиатите са били скрити в калъфи за контактни лещи и патрони за електронни цигари. Инцидентът е станал през август 2021 година Фогел, който е работил като преподавател в Англо-американското учебно заведение в Москва, упорства, че марихуаната е била за медицински цели и че е била предписана в Съединените щати след интервенция на гръбначния дирек.

Русия не е узаконила използването на канабис за медицински цели.

Руски публични лица настояват, че Фогел е работил в посолството на Съединени американски щати в Москва и се е употребил от дипломатически имунитет до май 2021 година
В момента няколко американци са арестувани в съветски затвори и назад.

През април Съединените щати размениха някогашния американски морски пехотинец Тревър Рийд, наказан от съветски съд на девет години затвор за принуждение, за съветски водач , който от 2010 година е в американски затвор.

Американската баскетболна звезда Бритни Грийнър пък сега е в предварителния арест на съветски затвор за контрабанда на опиати. Задържането на Грийнър стана дни преди Русия да пренебрегне предизвестията на Съединени американски щати и да изпрати войски в Украйна в края на февруари. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР