Бивши служители на PwC са създали през юни самостоятелна счетоводна

...
Бивши служители на PwC са създали през юни самостоятелна счетоводна
Коментари Харесай

Бивши служители от PwC в Кипър направиха фирма, за да запазят свързаните с Русия клиенти

Бивши чиновници на PwC са основали през юни независима счетоводна компания, която да работи с клиенти, свързани с Русия, които четирите огромни счетоводни компании (Deloitte, PwC, EY, KPMG) към този момент не обслужват. След съветското навлизане в Украйна през февруари PwC стартира да организира политика " глобени някъде, глобени на всички места " в международен мащаб, надхвърляйки законовите условия, което се е отразило съществено на PwC Cyprus поради обширните връзки сред Русия и Кипър, намалявайки броя на клиентите им и е предиздвикала тримата чиновници да основат Kiteserve, забележителен брой от чиито клиенти имат връзки с Русия, оповестява Financial Times.

Управляващият съучастник на Kiteserve Тео Парперис декларира, че новата компания е спазила глобите на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Обединеното кралство. " Голямата четворка надвиши доста глобите, наложени от тези страни... и на процедура ние покриваме това пространство до известна степен, само че... бяхме доста селективни ", разяснява той и прибавя, че Kiteserve би могла да поеме " четири пъти повече работа, в случай че искахме ".
Реклама
Според него към 50% от клиентите на Kiteserve са свързани с Русия, само че предвижда, че с времето този дял ще намалее. Работата е обвързвана най-вече с активи, намиращи се на запад, а не в Русия, прибавя Парперис. " Тези клиенти... се обслужват и от западни банки, от западни юристи. Така че за какво ние би трябвало да бъдем изключение? "

За разлика от PwC Cyprus, Kiteserve не съблюдава непринудено глобите, наложени от страни като Австралия и Канада. Тя дава услуги на субекти, глобени от Европейски Съюз, когато това е позволено по силата на дерогация, макар че това съставлява единствено " дребен % " от клиентите на Kiteserve, сподели Парперис, като добави, че " болшинството " не са обект на наказания от Европейски Съюз, Съединени американски щати или Обединеното кралство.
Споразумение сPwC
Основателите на Kiteserve са сключили съглашение PwC, с цел да се освободят от рестриктивните мерки за наемане на чиновници на PwC Cyprus и от нормалната петгодишна възбрана за някогашни съдружници на компанията да оферират услуги в региона на одита, данъчното облагане или сходството. Нито PwC, нито Kiteserve са разкрили цената на договорката за унищожаване на рестриктивните мерки.

Сумата е била предопределена да компенсира първичните разноски на PwC Cyprus за погашение на естествени компенсации при пенсиониране на напускащите съдружници, споделя едно лице, осведомено със съглашението, представено от Financial Times. PwC съобщи, че сумите са " в сходство с естествената пазарна процедура или договорните отговорности " и " чистото възнаграждение на пенсиониращите се съдружници не е значително за PwC Cyrpus или нейните сътрудници ".
Реклама
Kiteserve прави активността си от офисите на PwC в Никозия и Лимасол. PwC съобщи, че помещението е настрана и се отдава чартърен на Kiteserve при условия, сходни на контракта за наем на PwC, до момента в който тя договаря за прекачване на договорите за наем. Kiteserve е наела към 20 от своите 30-тина чиновници от PwC.

" Kiteserve е изцяло самостоятелна от PwC Кипър и не е член на мрежата на PwC ", обявиха от PwC. Освен споразуменията за делене и пренаемане " сред PwC Cyprus и Kiteserve няма никакви съглашения и сътрудниците нямат никакъв стопански интерес в съответните бизнеси на другия ", декларират от компанията.
Свързани публикации Санкциите са свили съветската стопанска система с 5% през септември 10 ноември 2022, 09:15 Войната в Украйна | Германска връзка в доставките на горива за съветската войска 7 ноември 2022, 12:57 Мобилизацията - новият удар за притиснатата от глобите съветска стопанска система 4 ноември 2022, 06:15 Брюксел не дава горивото от " Лукойл Нефтохим " да се продава в Европа 31 октомври 2022, 17:21 Съединени американски щати глобиха молдовски олигарси и организации поради корупция 31 октомври 2022, 07:28 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Банки и финанси
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР