Бивши и настоящи ученици отПГЕЕ Константин Фотинов:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи ученици отПГЕЕ Константин Фотинов:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Гарантират работа на всеки младеж, завършил безплатно обучение за програмисти в Бургас

Бивши и сегашни възпитаници от
ПГЕЕ " Константин Фотинов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Бургас става един от националните центрове на ученическа стратегия за образование по приложно програмиране. Останалите ще са София, Пловдив, Русе и Правец. Програмата е инициирана от бизнеса, който подсигурява реализация на подготвените фрагменти. От тази неповторима опция могат да се възползват всички сегашни десетокласници, които да стартират през идващия месец ноември тригодишен курс и да го приключат през 2020 година със съответната тапия и познания, по едно и също време със довеждане докрай на междинното си обучение.

Записването започва на следващия ден тук:

Подробности за новата стратегия оповестиха през днешния ден кметът Димитър Николов, заместникът му Йорданка Ананиева, доцент Магдалена Миткова - ректор на Бургаски университет "Проф. доктор Асен Златаров " и Коста Папазов - шеф на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов ", която ще е главен хазаин на образованията.

На 11-12 ноември следва тест за входно равнище, направен от Министерството на образованието. На 18 - 19 ноември ще стартира действителното образование. Предвижда се в Бургас да бъдат образувани най-много четири групи от по 20 души. От интензивността на кандидатстващите младежи зависи запълването на броя. Обучението ще протече в границите на 320 часа годишно през всяка от трите години, като част от него ще е онлайн. Уроците онлайн ще се организират в Професионална гимназия по електротехника и електроника "К. Фотинов " и Университет "Проф. доктор Асен Златаров ". Обучението е изцяло гратис. Лекциите и упражненията ще са в събота и неделя. За бургаския център могат да аплайват освен тукашни възпитаници, а и от прилежащите общини и областите Сливен, Ямбол, Хасково и Варна. На всеки утвърден курсант от по-далечно място ще се поемат разноските за път и храна.

"Безспорно преимущество е, че сътрудници на програмата са БАСКОМ - Българска асоциация на софтуерните компании, БАИТ - Българска асоциация за осведомителни технологии, ИКТ Клъстер - Клъстер осведомителни и информационни технологии, компании от сектора. Това прави образованието извънредно на практика ориентирано, а възможностите за сполучлива реализация в частния бранш големи. Пет IT компании отвориха тази година офиси в Бургас. Има и други искащи, само че всички се оплакват, че не им доближава работна ръка. Чрез тази стратегия осигуряваме квалифицирани експерти и опция за разгръщане на този бизнес. Нека бургаските младежи да работят за високи заплати в личния си град. Кандидатствайте! ", прикани кметът на Бургас Димитър Николов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР