Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

ВСУ Черноризец Храбър с публична лекция Какво ще спечелим и какво ще загубим от приемането на еврото

Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Публична лекция на проф. доктор Даниела Бобева на тематика " Какво ще спечелим и какво ще загубим от приемането на еврото “ ще се организира на 25 февруари 2022 година (петък) от 17 ч. в онлайн аудиторията на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “. Събитието е проведено от факултет " Международна стопанска система и администрация “ и катедра " Икономика “ на университета.

Публичната лекция е със свободен достъп, само че е нужна регистрация на адрес:

https://forms.gle/j7acqjkFarH8bfYo9

Еврото е групова валута на страните от Европейския съюз и втората по значителност валута в света. Използването му има безспорни преимущества, свързани с пътуването, търговията и елиминирането на валутния риск. Но какво влияние ще има въвеждането му върху стопанската система на България? Как това ще се отрази на дребната потребителска кошница на всеки от нас? Ще се покачат ли цените? Ще се промени ли качеството на живота?

Отговори на тези и доста други въпроси ще научим от проф. Даниела Бобева на 25 февруари онлайн аудиторията на ВСУ " Черноризец Храбър “.

Даниела Бобева е професор и учител по интернационална стопанска система и финанси. Във Варненския свободен университет преподава от две години. Професионалният й опит е най-много в банковия и финансов бранш – 12 години е била шеф в Българска народна банка. Била е вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развиване. Работила е и като съветник в Организацията за икономическо съдействие и развиване - Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Париж. През 1997 е министър на търговията и външноикономическото съдействие в служебното правителство  и вицепремиер по икономическото развиване в интервала 2013-2014 година Има над 140 изявления като огромна част от тях са отдадени на Икономическия и паричен съюз, на еврозоната, конвергенцията и  приемането на еврото.   

Публичната лекция ще се организира в платформата Гугъл Meet, належащо е да имате профил в Гугъл.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР