Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Варна ще стане Scratch-столица на 29 май 2021

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Международният Ден на Scratch за 2021 година ще се организира във Варна на 29 май, от 14.00 ч. напълно във виртуална среда. Събитието се провежда годишно от Катедра “Информатика " на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ и за повторно е подкрепено от Община Варна. 

Очаква се в Деня на Scratch да се включат над 200 варненски възпитаници от втори до седми клас, учители по информатика, по естествени науки, български или непознат език, както и родители. Учениците ще показват познания, умения и компетентности по шифроване, програмиране и приложението им в STEM планове. С присъединяване си в поставените провокации - за основаване на компютърна анимация и компютърна игра, те ще развият изобретателното си мислене, а в кодовете могат да включат връзки с естествените науки и изкуствата. Отлично представителите се ще бъдат отличени с награди. 

Учителите - създатели на най-хубавите разработки за образование по Компютърно моделиране, ще получат покана за включване в колектив за осъществяване на проучване за схващане на текстове и кодове, инициирано на национално равнище от катедра “Информатика " на ВСУ “Черноризец Храбър ". 

“В самодейността за деня на Scratch ще сътворяваме провокации, ще представим експертни практики, ще свързваме познания от обособените науки ", разяснява доцент доктор Галина Момчева, началник на Катедрата във Варненския свободен университет. "

Инициативата за осъществяване на Деня на Scratch е на MIT (Massachusetts Institute of Technology) и се организира всяка година в целия свят през месец май. В България тя се  инициира и реализира от екипа на катедра “Информатика ". Инициативата ще бъде отразена на международната карта на Scratch-събитията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР