Бивши американски войници, които са се сражавали в Афганистан, изразиха

...
Бивши американски войници, които са се сражавали в Афганистан, изразиха
Коментари Харесай

Отвращение сред американските ветерани

Бивши американски бойци, които са се сражавали в Афганистан, показаха шока и отвращението си от протичащото се в страната. Вчера талибаните поеха надзор над страната, в това число и над столицата Кабул, след 20-годишно наличие на Съединени американски щати.

„ Това ще боли дълго време “, сподели за Military.com някогашен подполковник, който се е сражавал в Херат. „ Пълното евакуиране бе освен излишно, само че и бойкот “, сподели сержант Сиймъс Фенеси, който се е сражавал против талибаните в провинция Газни през 2010 година „ Отвратен съм “, добави той, съобщи Би Би Си. Съединените американски щати се изтеглиха от Афганистан, откакто през 2001 година (след атентатите на 11 септември) нахлуха в страната, с цел да отстраняват терористите.

Кристи Бари, която е служила като офицер от Военновъздушните сили, а по-късно и като граждански консултант, сподели, че гледа на протичащото се в Афганистан „ с тъга”. „ Влагаш сърцето си в своята работа и имаш възприятието, че правиш нещо велико и значимо. Гледайки обратно към времето ми в Афганистан, още го усещам по този метод, само че в този момент изпитвам и тъга”, уточни тя.

Вчера талибаните оповестиха, че към този момент управляват цялата територия на страната, в това число 11 от 15-те региона на столицата Кабул. Талибаните дадоха обещание да подсигуряват сигурността на всички чужденци и дипломатически задачи в Кабул. „ Ние подсигуряваме на всички посолства, дипломатически задачи и задгранични жители, намиращи се в Кабул, цялостна сигурност. Всички, които се намират в Кабул, би трябвало да знаят, че нищо не ги заплашва ", уточни представител на талибаните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР