Бившата звезда на Тотнъм Димитър Бербатов обяснява пред Betfair защо

...
Бившата звезда на Тотнъм Димитър Бербатов обяснява пред Betfair защо
Коментари Харесай

Бербатов за шансовете на Юнайтед за топ 4, плановете на Тотнъм и шпионажа във футбола


Бившата звезда на Тотнъм Димитър Бербатов изяснява пред Betfair за какво един от предходните му клубове би трябвало да се впусне на трансферния пазар след травмата на Хари Кейн и споделя мнението, че Манчестър Юнайтед има всички шансове да приключи в топ 4...

Защо всички са сюрпризирани?

Хората посрещнаха на нож новината за това това по какъв начин човек на Лийдс бе заловен да " шпионира " Дарби преди техния дуел през предходната седмица. Не знам обаче за какво всички са толкоз сюрпризирани. Всички клубове го вършат.

Бил съм в такива европейски тимове, където противникът тренира на твоя стадион, тъй че ти изпращаш някой, който скрито да следи какво се случва. Ако си от другата страна, знаеш, че те гледат, тъй че не правиш нищо, което да разкрие тактиката ти.

Харесвам метода, по който Марсело Биелса работи. Той бе изцяло прям по време на конференцията в сряда. Беше занимателно.

Тотнъм може би би трябвало да се впусне на трансферния пазар

Разбира се, травмата на Хари Кейн е огромен удар за тима, а тя се случи в най-лошия вероятен миг, като се има поради, че Хюн Мин-Сон също няма да бъде разполагаем през идващите седмици поради присъединяване си на Купата на Азия.

Хари ще пропусне няколко основни дуела, като включително влизат реваншът с Челси от полуфиналите на " Карабао Къп " и мачовете от Шампионската лига против Борусия (Дортмунд).

Не бива да подценяваме Фернандо Йоренте . Той е доста добър състезател, който в този момент ще има шанса да блесне. Може би обаче ще се наложи Тотнъм да се впусне на трансферния пазар.

Ако Тотнъм реши да притегли нападател, то клубът ще изпита нормалното усложнение да изясни на съответния състезател, че когато Кейн се върне, той ще извършва единствено поддържаща роля. Затова би имало смисъл от това някой да бъде притеглен чартърен.

Изглежда Челси ще вземе чартърен Гонсало Игуаин , което е съвършен вид за тима, който изпитва компликации в тази зона. При Тотнъм е по-различно, тъй като Кейн незабавно ще се завърне в титулярния състав, когато се възвърне.

Всеки, който вероятно бъде притеглен, би трябвало да отбелязва голове и да прави асистенции, което не е елементарно. Свързват Тотнъм с Малком от Барселона, само че той не е тъкмо централен нападател, тъй че не мисля, че това ще се случи.

Маурисио Почетино може и да заложи на това, с което разполага, и да разчита на групировка с подправена деветка в лицето Лукас Моура или Деле Али. Интересно е да забележим какво решение ще бъде взето.

Дори без Кейн и Сон, Тотнъм би трябвало да бъде задоволително мощен при гостуването на един от някогашните ми тимове - Фулъм. Клаудио Раниери към момента не съумява да реши проблемите на тима в отбранителен проект. Очаквам и той да се опита да притегли нови играчи в тази зона по време на трансферния прозорец.

Ериксен би трябвало устои на предложенията на Реал


Има няколко източника, които свързват Ериксен с Реал Мадрид. Той към момента не е възобновил контракта си с Тотнъм, тъй че мога да схвана, че би се замислил - въпреки всичко това е Реал Мадрид.

Аз съм преднамерен, тъй като желая Тотнъм да върви напред, само че въпреки всичко мисля, че той би трябвало да остане за момента. На 26 години е и към момента има доста време за футбол, а той е на точното място, на което може да се развива.

Не мисля, че парите са фактор за него. Той е упорит и желае да се развива. Трансфер в Реал е гаранция за доста титли, само че дали там ще играеш във всеки мач? Погледнете Иско, който е състезател, наподобяващ Ериксен. Той е закотвен на скамейката през по-голямата част от сезона.

Юнайтед на Оле може да се пребори за четвъртото място

Кой би си помислил, че Оле ще завоюва първите си шест мача? Това е нещо, което никой до момента не бе реализирал. Тази серия приближи Юнайтед на много по-удобна отдалеченост от четвъртото място - на шест точки зад Челси.

Могат ли да се преборят за него? Абсолютно! Но даже и да не го създадат, футболът, който тимът играе при Оле, е въодушевяващ и го слага в мощна позиция за това да бъде назначен на поста за непрекъснато.

Мачът с Тотнъм, изключително през първото полувреме, сподели, че Оле има ясна визия за това по какъв начин желае тимът да играе, а това не е толкоз просто.

Очевидно, Юнайтед трябваше да разчита на брилянтните намеси на Давид Де Хеа през второто полувреме, с цел да реализира успеха. Все още има доста работа, само че позитивният резултат се вижда ясно.

Майкъл Карик не спираше да дава упътвания на " Уембли ", което демонстрира, че Оле има цялостно доверие на своя щаб. Сър Алекс обичаше да разчита доста на своите помощници, а кой, с изключение на Оле, може да го копира по-добре?

Прочетох спекулациите, които свързват Гарет Саутгейт с Манчестър Юнайтед, само че не одобрявам такива неща, които се появяват по време на сезона и излишно разсейват тима. А и не виждам по какъв начин това ще се случи, тъй като Саутгейт гради доста добра известност като народен селекционер и няма никаква причина да желае да се връща на този стадий в ролята на клубен управител.

Йозил може би би трябвало да избяга от " Емиратс "

Гледайки от позицията на футболен почитател, за мен е разочароващо, че Месут Йозил не играе за Арсенал. Харесвам го като състезател. Но дали заради персонални, или по тактически аргументи, очевидно той сега не влиза в проектите на Унай Емери, тъй че може би би трябвало да си тръгне, с цел да може да стартира да играе още веднъж постоянно.

" Артилеристите " са непостоянни в последните седмици, само че имат единствено една загуба вкъщи от началото на сезона, тъй че мисля, че могат да вземат завладяващото дерби с Челси в събота.

Челси се показва добре, даже и без чист нападател, само че Арсенал би трябвало да има задоволително сили да завоюва трите точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР